Milivojev šešir otišao u Jagodinu

Požarevac

Kultura

Milivojev šešir otišao u Jagodinu

Foto: Centar za kulturu Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Marija Debeljaković Stefanović najbolja na 16. Amaterskim glumačkim svečanostima „Milivoje štap i šešir“.

Milivojev šešir dobila je za ulogu Suzet u komadu „Pidžama“ za šestoro Gradskog pozorišta iz Jagodine.

U konkurenciji za Milivojev šešir bili su Nataša Rokvić, za ulogu Karoline Nojber u istoimenoj predstavi pozorišta „Kastelum“ iz Kostolca, Jana Mijailović, za ulogu predsednice u predstavi „Poseta stare dame“ pozorišta „Krik Teatra“ iz Kragujevca, Zoran Živković, za ulogu Jokice u predstavi „Umorni“ i domaćeg pozorišta „Milivoje Živanović“, Ilija Ivanović, koji je tumačio ulogu Valdemara u predstavi „Hameln “ Akademskog pozorišta SKC Kragujevac, i Tatjana Rašić, za ulogu Silvije u istomenom komadu Milanovačkog pozorišta.

Ovogodišnji žiri radio je u sastavu: Dejan Cicmilović, glumac, predsednik žirija, Sonja Mirić Mladenović, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Požarevac, i Dragiša Živadinović.

U čast pobednika poslednje večeri festivala požarevačkoj publici ponovo se predstavio Teatar „Resava“ Centra za kulturu Despotovac  predstavom „Protuve piju čaj“  Dragoslava Mihailovića, koju je režirao Milan Veljković. Despotovčani su pobedili na 12. Smotri dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić”.

To Top