Milivojev štap osvojio Dušan Jović

Požarevac

Događaji

Milivojev štap osvojio Dušan Jović

Foto: B.Nikolić, CZK Požarevac FB

How Good Of A Friend Are You Really?

Otvorene 19. Amaterske glumačke svečanosti ,,Milivojev štap i šešir“.

Ovogodišnje svečanosti prigodnim govorom otvorili su Predrag Mijatović, predsednik Skupštine grada Požarevca i Galina Perić, direktorka Centra za kulturu Požarevac.

Publika je potom uživala u prvoj takmičarskoj predstavi pod nazivom „Srpska drama“ u izvođenju Trsteničkog pozorišta i  Dramskog ateljea ,,Vuk Karadžić“ iz Grabovca, u režiji Miloša Miloševića Šike.

Žiri, koji ove godine radi u sastavu: Ivan Vučković, glumac,  Danijela Žukovska, direktorka Požarevačke gimnazije i Vlada Vinkić, novinar, dodelio je nagradu za slikovito prikazani lik Andreju Jovanoviću za ulogu  Milana Srećkovića, vojnika JNA.

Za glumca večeri žiri je izabrao Dušana Jovića koji je tumačio ulogu Obrada Srećkovića, kome je kao nagrada pripao štap.

Svake večeri žiri će proglašavati najboljeg glumca koji će kao nagradu dobiti štap, a na kraju festivala doneće odluku o najboljem glumcu na festivalu kome će pripasti Milivojev šešir i na taj način će kompletirati nagradu.

Večeras je na programu predstava udruženja Prkos/Teatar Inat i KC Zlatibor ,,Čudo u šarganu“, koju je režirala Andrijana Simović.

KO ĆE SE NADMETATI ZA NAGRADU „MILIVOJEV ŠTAP I ŠEŠIR“

To Top