Miloš Vučević novi predsednik Srpske napredne stranke

Braničevo

Politika

Miloš Vučević novi predsednik Srpske napredne stranke

Foto: SNS

How Good Of A Friend Are You Really?

Miloš Vučević je na predlog Aleksandra Vučića izabran za novog predsednika SNS-a, piše RTS.

Predsednik Srbije je danas, na vanrednoj Skupštini Srpske napredne stranke u Kragujevcu, kazao da Vučevića ,,zna kao čoveka odanog SNS-u, iz dobre porodice, ali i posvećenog ideji samostalne, nezavisne i prosperitetne Srbije”, piše RTS.

Više o tome pročitajte OVDE.

Miloš Vučević je rođen 1974. u Novom Sadu. U biografiji na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane navodi se da je Osnovnu školu „Vasa Stajić” pohađao u Novom Sadu, a potom završio gimnaziju „Jan Kolar” u Bačkom Petrovcu i diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine, sa prosečnom ocenom 8,84. Po završetku fakulteta, odlazi na služenje vojnog roka u Vranje, a potom u Gnjilane.

Advokaturom se bavi od 1999. godine u porodičnoj advokatskoj kancelariji. Predsednik je Gradskog odbora Srpske napredne stranke Novi Sad. Za predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu izabran je na izborima unutar stranke na lokalnom nivou održanim 2011. i 2017. godine.

Za gradonačelnika Novog Sada izabran je u septembru 2012. godine, nakon čega prestaje da se bavi advokatskim poslom. Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine.

Nakon lokalnih izbora 2016. godine, u drugom uzastopnom mandatu je izabran za gradonačelnika Novog Sada, a 2020. godine treći put je izabran za gradonačelnika, što se dogodilo prvi put u istoriji grada. Potpredsednik Srpske napredne stranke postaje 2021. godine, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane.

Više o tome pročitajte OVDE.

To Top