Ministar Stefanović obišao vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka

Požarevac

Događaji

Ministar Stefanović obišao vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka

Foto: Ministarstvo odbrane

How Good Of A Friend Are You Really?

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je juče Centar za obuku Kopnene vojske u kasarni “General Pavle Jurišić Šturm” u Požarevcu.

Ministar je prisustvovao izvođenju različitih sadržaja obuke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, slušalaca kursa za rezervne oficire, polaznika osnovnog kursa za podoficire i profesionalnih vojnika na dodatnom osposobljavanju. 

Tom prilikom on se zahvalio mladima jer su došli da služe svojoj zemlji i pripadnicima Komande za obuku koji kvalitetnom obukom od njih stvaraju izuzetne vojnike.

„Imao sam priliku da vidim specijalističku obuku 274 vojnika, deo koji sledi nakon osnovne obuke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kao i obuku dela naših vojnika koji se osposobljavaju za buduće podoficire i oficire. Važno mi je da sam video veliki elan i posvećenost kod njih da nauče sva znanja i veštine koja im iskusni profesionalci iz Komande za obuku prenose. Ovde su danas i izviđači, pešadinci, artiljerci, tenkisti, oklopnjaci… U pitanju je veoma kompleksna, dobra obuka i posebno mi je drago da vidim da su ovi mladi ljudi zadovoljni i kvalitetom obuke, smeštaja, ishrane i drugim uslovima“, rekao je ministar Stefanović.

On je izrazio zahvalnost mladima koji su se opredelili za služenje vojnog roka, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane.

Više o tome OVDE.

To Top