Vojska izvodi gađanja na „Peskovima“ u oktobru

Veliko Gradište

Info

Vojska izvodi gađanja na „Peskovima“ u oktobru

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Jedinice Vojske Srbije izvodiće gađanje iz pešadijskog naoružanja na Vojnom kompleksu „Peskovi“, rejon sela Kusiće, opština Veliko Gradište, koji zahvata objekte Kolarnica-Koševi-Ornice-Donji peskovi-Sadnice-Topolje.

Gađanje će se izvoditi 1, 5, 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27. i 28.oktobra. Za vreme gađanja zabranjeno je kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega u označenom prostoru u navedenim danima. Poligonski-strelišni prostor u kojem če se izvoditi gađanje biće obeležen crvenim barjačićima i tablicama sa natpisom „NE IDI DALJE – GAĐA SE“ i obezbeđen stražarima.

U navedenim danima zabranjen je boravak u označenom prostoru i sakupljanje i diranje nerasprsnutih projektila i njihovih delova koji su opasni po život. Pri nailasku na takav projektil svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije (Komanda Centra za obuku Kopnene vojske ili dežurni na Vojnom kompleksu „Peskovi“). Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih projektila i njihovih delova.

Sve informacije o realizaciji gađanja mogu se dobiti u Komandi Centra za obuku Kopnene vojske u Požarevcu ili kod upravnika Strelišta u selu Kusiće. Kontakt telefon 012/666-976.

To Top