Ministar za brigu o selu posetio Golubac

Golubac

Događaji

Ministar za brigu o selu posetio Golubac

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić i predsednik Akademijskog odbora za selo SANU akademik Dragan Škorić obišli su opštinu Golubac u utorak, 5. septembra.

Najpre je organizovan sastanak sa predsednikom opštine Nebojšom Mijovićem i rukovodstvom opštine, a teme su bile zadrugarstvo i turistički potencijali opštine.

Mijović je zahvalio ministru na programima za revitalizaciju sela koje Ministarstvo za brigu o selu realizuje i na čijim konkursima je ova opština dobila značajna sredstva. Jedan od tih programa je realizovan prošlog aprila kada je opština Golubac dobila bespovratna sredstva u iznosu od sedam miliona dinara za nabavku minibusa za prevoz seoskog stanovništva.

Gosti su se potom minibusom uputili u selo Vinci gde je ministar razgovarao sa meštanima u tek obnovljenim prostorijama seoskog doma kulture.

Krkobabić je nakon toga posetio i tročlanu porodicu u selu Vojilovo koja je pre dve godine dobila kuću sa okućnicom preko programa Ministarstva za brigu o selu. Takođe, u ovom selu će opština Golubac organizovati Miholjske susrete sela 30. septembra koji će biti finansirani sredstvima ovog ministarstva.

To Top