Kuća u Malom Crniću za mladi bračni par iz Beograda

Malo Crniće

Društvo

Kuća u Malom Crniću za mladi bračni par iz Beograda

Foto: Ministarstvo za brigu o selu

How Good Of A Friend Are You Really?

Potpisan je još jedan ugovor za kupovinu seoske kuće sa okućnicom između Ministarstva za brigu o selu i opštine Malo Crniće.

Tanja i Nenad Sarić, mladi bračni par, podstanari sa Novog Beograda, prelaze da žive u Kulu u opštini Malo Crniće. Uprkos svim predrasudama, ovi obrazovani mladi ljudi, pravnik i ekonomista, menjaju gradsku adresu za seosku.

„Porodica je najvažnija, imamo devojčicu od tri godine kojoj ćemo moći da se posvetimo mnogo više nego u užurbanom gradu. Bavimo se vinogradarstvom i vinarstvom i to nas je podstaklo da se preselimo u novu sredinu“, izjavila je Tanja.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić prilikom potpisivanja ugovora kazao je da se desilo ono o čemu smo mogli samo da maštamo i sanjamo, a to je da trećina mladih ljudi koji su dobili od države kuće na selu dolazi iz gradova. 

Za ove namene u budžetu Republike Srbije ove godine predviđeno je ukupno 500 miliona dinara, a po jednoj kući dozvoljen je iznos do 1,2 miliona dinara.

Interesovanje je veliko, prijave svakodnevno stižu, sredstva se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava do utroška sredstava opredeljenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2023. godine, navodi se na sajtu Ministarstva za brigu o selu.

To Top