Moto-kros trka ovog vikenda na stazi „Bukovik“

Požarevac

Događaji

Moto-kros trka ovog vikenda na stazi „Bukovik“

Foto: T.S.

How Good Of A Friend Are You Really?

Za vikend će u Požarevcu biti organizovan Nacionalni šampionat Srbije u moto-krosu „Nagrada Požarevaca 2023“ na stazi MX park ,,Bukovik“.

Kvalifikacioni treninzi biće organizovani u subotu, 30. septembra, od 11 do 17 časova, najavila je Milica Borkanović, zastupnica MK ,,Vatreni” iz Požarevca koji je organizator moto-krosa.

„Trke će u nedelju, 1. oktobra, trajati od 10 do 17 sati, u 11 i 30 časova organizovaćemo svečano otvaranje, a nakon trka biće proglašeni pobednici i dodeljeni pehari. Starosna dob takmičara je od šest do 56 godina, vozi se u osam klasa, a svaka klasa vozi po dve trke“, objasnila je Borkanović.

Vladimir Lovre, potpredsednik MK „Vatreni“, pozvao je sve građane Požarevca i okoline da dođu na trku i podrže krosiste.

„U grupi dva moto-kros klubova mi smo prvi u Šampionatu Srbije, posle tri godine takmičenja, što je veliki uspeh za nas, s obzirom na to da smo mlad moto-klub. Zahvaljujući gradu i Sportskom savezu vratili smo se na stare staze, jer je Požarevac u bivšoj Jugoslaviji nekada bio vodeći u moto-krosu. Trudimo se da opravdamo tradiciju i da budemo što bolji“, rekao je Lovre.

Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport, istakao je da je ovo centralni događaj u okviru Evropske nedelje sporta.

To Top