Na “Gulinim danima” sedam takmičarskih predstava

Petrovac

Kultura

Na “Gulinim danima” sedam takmičarskih predstava

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Festival glumačkih ostvarenja “Gulini dani”, koji se ove godine održava 12. put, počinje u sredu 13. aprila i trajaće do 20. aprila.

U takmičarskom delu festivala ove godine učestvuje sedam amaterskih pozorišta iz Srbije i Crne Gore, a poslednjeg dana, u čast nagrađenih biće odigrana predstava pozorišta iz Novog Sada.

Prvu predstavu u zvaničnoj konkurenciji festivala za ovu godinu, “Bajka o pozorištu”, izvešće pozorište “Raša Pavlović” iz Uba u sredu, 13. aprila. Tekst za ovaj komad napisao je Vladimir Đurđević, a režiju potpisuje Duško Ašković.

Narednog dana, 14. aprila, pozorište “Milivoje Živanović” Centar za kulturu Požarevac odigraće predstavu pod nazivom “Ožalošćena porodica” Branislava Nušića, u režiji Dragane Dande Stojanović. Treća predstava na programu biće odigrana u petak, 15. aprila, kada će glumci Gradskog pozorišta Jagodina izvesti “Skapenove podvale” po Molijerovom tekstu, u režiji Tome Trifunovića.

U subotu publika će moći da uživa u predstavi “Vlast i njena opozicija” JU Centar za kulturu “Vojislav Bulatović – Strunjo” Bjelopoljsko pozorište, po teksu Nebojše Romčevića, a u režiji Zorana Rakočevića. Nedelja, 17. april, rezervisana je za Amatersko pozorište Bajina Bašta i predstavu “Predvorje”, a scenario i režiju potpisuje Nikola Vasiljević.

Sledećeg dana, 18. aprila, na repertoaru biće predstava “Pozovi me radi preljube” pozorišta “Dragoljub Milosavljević Gula” iz Petrovca na Mlavi u režiji Branislava Nedića, a po tekstu Reja Kunija i Džona Čepmena. Takmičarski deo zatvoriće  u utorak, 19. aprila, Amatersko pozorište “Janko Veselinović Bogatić”  predstavom “Pr potpuno rasulo” po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Ivane Terzić.

U čast nagrađenih poslednje festivalske večeri, 20. aprila, biće odigrana predstava“39 stepenika” Gradskog  pozorišta Bečej i Pozorišta mladih Novi Sad, po tekstu Patrika Barloa, a u režiji Igora Pavlovića.

Ove godine festival je posvećen Miroslavu Mići Živadinoviću, glumcu i upravniku petrovačkog pozorišta, koji je bio na daskama koje život znače više od 40 godina i dao nemerljiv doprinos promovisanju pozorišne umetnosti u Petrovcu na Mlavi, a svojim maestralnim ulogama i velikim radom u samoj organizaciji procesa rada na predstavama učinio da petrovačko pozorište postane jedno od vodećih amaterskih pozorišta u zemlji.

Karte za 12. “Guline dane”  zainteresovani mogu kupiti svakog radnog dana od 10 do 14 časova na biletarnici bioskopa „Delo“. Cena kompleta karata  iznosi 2.000 dinara, a pojedinačnih 300 dinara za sve predstave osim “39 stepenika”, za koju cena iznosi 500 dinara. Sve predstave počinju u 20 časova.

To Top