”Gulini dani” od ponedeljka u Petrovcu na Mlavi

Petrovac

Kultura

”Gulini dani” od ponedeljka u Petrovcu na Mlavi

Foto: KPC Petrovac

How Good Of A Friend Are You Really?

U čast legende srpskog glumišta i poznatog dramskog umetnika, Dragoljuba Milosavljevića Gule, na velikoj sceni petrovačkog pozorišta biće održan, od 21. do 26. juna, jedanaesti pozorišni festival ,,Gulini dani”.

Publika će biti u prilici da pogleda pet predstava u takmičarskom delu, a prvog dana festival će otvoriti predstava ,,Ne očajavajte nikad“, petrovačkog pozorišta. Drugog dana svoje umeće i talenat prikazaće glumci iz Kostolca, sa predstavom ,,Karolina Nojber“.

Trećeg dana ovog festivala, 23. juna, svi ljubitelji pozorišne umetnosti moći će da pogledaju predstavu ,,Zvezdana prašina“, gradskog pozorišta ,,Teatar 91“ iz Aleksinca, a četvrtog predstavu ,,I tako te stvari“, pozorišta iz Loznice. U petak, 25. juna, predstavu ,,Crna dama“ odigraće gradsko pozorište iz Jagodine.

Zatvaranje festivala biće 26. juna i u čast nagrađenih beogradsko pozorište ,,Vuk“ odigraće predstavu ,,Ajnštajnova izdaja“.

Milica Ilić, direktorka Kulturno prosvetnog centra Petrovac na Mlavi, ističe da festival nije održan prošle godine, zbog pandemije koronavirusa. Prema njenim rečima, ovogodišnji ,,Gulini dani“ se iz tog razloga održavaju u junu, a ne u martu, kao što je to bila tradicija prethodnih godina.

,,Festival je postao brend Petrovca na Mlavi, poznat kao festival regionalnog karaktera. Kulturno prosvetni centar i opština su postali ponosni na njega, a svi glumci i zaposleni se trude da budu dobri domaćini“, naglašava Ilić.

Vladan Živković, Saša Volić i Nikola Ugrinović, kao žiri ovogodišnjeg festivala, odlučivaće o najboljem glumcu i glumici, ali i o najboljoj muškoj i ženskoj sporednoj ulozi. Takođe, nakon svake predstave biće proglašeni najbolji glumci večeri.

Sve predstave počinju u 20 časova, a cena pojedinačne karte iznosi 300 dinara, osim za predstavu ,,Ajnštajnova izdaja“, za koju ulaznica košta 500 dinara. Cena kompleta od šest karata je 1.500 dinara.

Festival će biti održan uz poštovanje svih epidemioloških mera zaštite.

To Top