Nagli porast broja obolelih u Braničevu, požarevačka bolnica od danas kovid centar

Braničevo

Društvo

Nagli porast broja obolelih u Braničevu, požarevačka bolnica od danas kovid centar

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Tokom vikenda potvrđena još 23 slučaja zaraze u Braničevskom okrugu. Trenutno je u požarevačkoj bolnici 19 obolelih iz Požarevca i pet koji su stigli jutros iz Beograda.

Trenutna epidemiološka situacija u Braničevskom okrugu je preteća, naglasila je dr Ana Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac. Tokom proteklog vikenda potvrđeno je 15 novih slučajeva zaraze u Požarevcu, pa je danas ukupan broj obolelih od početka epidemije 172.

„Među novoobolelima imali smo jednog zdravstvenog radnika i jednog radnika iz TE-KO Kostolac. U požarevačkoj bolnici se trenutno nalazi 19 pozitivnih osoba na kovid 19 sa lakšom simptomatologijom. Od danas požarevačka bolnica postaje kovid bolnica i pacijenti koji su pozitivni iz cele Srbije slaće se i u Požarevac jer su resursi u Beogradu dosta popunjeni“, istakla je Jovanović.

Po njenim rečima, trenutno je u požarevačkoj bolnici 19 obolelih iz Požarevca i pet koji su stigli jutros iz Beograda.

Novoobolelih ima i u Petrovcu. Prema poslednjim podacima od petka 3.jula, kada je bilo 10 potvrđenih slučajeva u ovoj opštini, po rečima dr Ane Jovanović sada je ukupan broj zaraženih 16.

U opštini Žagubica potvrđena su dva nova slučaja, a ukupan broj zaraženih u ovoj opštini sada je četiri.

U ostalim opštinama nema promena. Od početka epidemije u opštini Veliko Gradište ima osam pozitivnih, u Žabarima i Malom Crniću po dva, u Golupcu jedan, dok u opštini Kučevo i dalje nema obolelih od kovid 19.

To Top