Najsavremeniji trenažer za obuku tenkista u požarevačkoj kasarni

Požarevac

Događaji

Najsavremeniji trenažer za obuku tenkista u požarevačkoj kasarni

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović boravio je danas u Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu. Tom prilikom prisustvovao je vojnim vežbama i upoznao se sa radom novog trenažera za obuku tenkista.

Po rečima ministra Stefanovića, trenažer je proizvod rada Vojnotehničkog instituta u Beogradu i ljudi iz vojske koji su na najrealniji mogući način preneli svoja znanja kako bi on bio jedan od najsavremenijih.

„Trenažer je stigao pre nekoliko nedelja u požarevački Centar za obuku i nadamo se da će posle ovog prototipa veći deo njih biti izgrađen kako bismo u jedinicama koje su tenkovske – u Nišu, Vranju, Kraljevu i Sremskoj Mitrovici, imali takvu mogućnost obuke“, rekao je Stefanović.

 

Trenažer za obuku tenkista

Vojnici u požarevačkoj kasarni sada mogu u svim vremenskim uslovima 24 časa da vežbaju i steknu sva potrebna znanja pre ulaska u tenk. Značaj ovog trenažera ogleda se i u tome što doprinosi štednji goriva i municije koja se potroši prilikom konstantnog vežbanja na terenu.

Ministar Stefanović prisutvovao je vojnim vežbama na poligonu u  požarevačkoj kasarni, gde je detaljno upoznat sa opremom kojom centar raspolaže.

Ministar obišao vojne vežbe

Tom priliko je istakao da Centar za kopnenu vojsku u Požarevcu ima dugu tradiciju, konstantno radi na unapređivanju obuke i da je ponosan načinom na koji se u njemu radi.

To Top