Vojne vežbe tokom februara na kompleksu “Peskovi“

Veliko Gradište

Info

Vojne vežbe tokom februara na kompleksu “Peskovi“

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Jedinice Vojske Srbije izvodiće gađanje iz pešadijskog naoružanja na Vojnom kompleksu “Peskovi“ (opština Veliko Gradište), rejon sela Kusiće, tokom februara.

Vojska će vežbati 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 14, 17, 21, 22, 23. i 24. februara na kompleksu „Peskovi“ koji zahvata objekte: Kolarnica (tt 96,2) – Koševi (tt 72,3) – Ornice – Donji peskovi  – Sadnice – Topolje.

Zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega u označenom prostoru u navedenim danima.

Poligonski – strelišni prostor u kojem će se izvoditi gađanje biće obeležen crvenim barjačićima i tablicama sa natpisom: “NE IDI DALJE – GAĐA SE“ i obezbeđen stražarima.

U navedenim danima zabranjen je borakvak u označenom prostoru i svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih projektila i njihovih delova (opasno po život).  Pri nailasku na takav projektil svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije.

Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih projektila i njihovih delova.

Sve informacije o realizaciji gađanja mogu se dobiti u komandi Centra za obuku kopnene vojske u Požarevcu ili kod upravnika strelišta u selu Kusiće. Kontakt telefon 012/666-976.

To Top