Nedelja zdravlja usta i zuba od 18.do 24.maja

Braničevo

Zdravlje

Nedelja zdravlja usta i zuba od 18.do 24.maja

Foto: Pixabay

How Good Of A Friend Are You Really?

Nedelja zdravlja usta i zuba tradicionalno se obeležava u trećoj nedelji maja, od 1991. godine. Ovogodišnja kampanja odvija se pod sloganom „Zdrave navike za zdrave zube.”

U organizaciji i sprovođenju kampanje učestvuje Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, sa mrežom instituta/zavoda za javno zdravlje i Stomatološki fakultet Univerziteta u Beogradu uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
Tokom nedelje zdravlja usta i zuba intenziviraju se aktivnosti na informisanju stanovništva o značaju oralnog zdravlja i merama prevencije, a posebno o potrebi i mogućnostima da se ličnim i kolektivnim angažovanjem i pozitivnim ponašanjem čuva i unapređuje zdravlje usta i zuba. 
Kampanja ima za cilj i da se dodatno motivišu pojedinci, porodice, zajednica i donosioci odluka za aktivan odnos prema unapređivanju oralnog zdravlja, s obzirom na to da oboljenja usta i zuba, karijes (zubni kvar) i parodontopatije (oboljenje potpornog aparata zuba), imaju veliki zdravstveni, socijalni i ekonomski značaj, te predstavljaju javnozdravstveni problem u mnogim zemljama sveta.
Više infomacija pročitajte OVDE.
 

Continue Reading
Povezane teme...
To Top