Nedinić: Od sutra će sa radom prestati svi ugostiteljski objekti

Petrovac

Društvo

Nedinić: Od sutra će sa radom prestati svi ugostiteljski objekti

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U cilju suzbijanja i sprečavanja širenja virusa COVID-19 Štab za vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi pooštrava mere.

„Zbog jako rizične situacije, mi smo prinuđeni da uvedemo i dodatnu meru. Naime, od sutra će sa radom prestati i svi ugostiteljski objekti“, istakao je Duško Nedinić, komandant Štaba za vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi.

On je podsetio je da je  svim građanima sa 65 i više godina starosti, a koji žive u urbanim sredinama, zabranjeno napuštanje svojih domova. To znači da svi građani ovih starosnih dobi tokom celog dana moraju biti kod kuće. Svi ostali građani Srbije, bez obzira na godine starosti, od 20 časova do 5 časova ujutru, moraju biti kod kuće. Nedinić kaže da razloga za paniku nema.

„Nijedan stanovnik naše opštine neće ostati bez osnovnih životnih namirnica ili lekova, nema nikakve potrebe za strahom. Ono što svi moramo imati u vidu je da smo mi jedno od potencijalno najugroženijih područja zbog velikog broja naših sugrađana koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu, a koji se vraćaju svojim kućama. Apelujem na sve ljude koji se vraćaju u našu opštinu da se maksimalno pridržavaju mera i uputstava koja su im pri ulasku u zemlju saopštena. Dakle, iako rešenja nisu dobijena u pisanoj formi, mere su jednako obavezujuće, a to su: 28 dana stroge izolacije  za građane koje dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom bolesti COVID-19 i 14 dana svim državljanima koji su u Republiku Srbiju došli iz država koje ne spadaju u države sa intenzivnom transmisijom bolesti  COVID-19“, kazao je Nedinić.

On je posebno naglasio da je izuzetno važno da se ove mere preduzmu odmah po dolasku iz inostranstva, dakle nikakvi izlasci, šetnje i kupovina nisu dozvoljeni, već je neophodno da se odmah stupi u izolaciju.

„Molim sve naše sugrađane da slobodno prijave dežurnoj policijskoj službi ukoliko imaju saznanja o licima koja ne poštuju ove mere. Već imamo slučajeva da su protiv određenih lica podnete krivične prijave. Ko za vreme epidemije ili bilo kakve zarazne bolesti  ne postupa po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mere za njeno suzbijanje ili sprečavanje, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine“, naglasio je Nedinić.

To Top