Neizvesna sudbina požarevačkih “dama u kopačkama”

Požarevac

Sport

Neizvesna sudbina požarevačkih “dama u kopačkama”

Foto: ŽFK “Požarevac”

How Good Of A Friend Are You Really?

Superliga i Prva liga Srbije u fudbalu za muškarce se nastavljaju, međutim, isti rangovi takmičenja u ženskoj konkurenciji su bez adekvatnog objašnjenja prekinuti i smatraju se završenim.

Regularni deo Superlige Srbije za žene je završen i ostalo je da se odigra doigravanje.Međutim, 6.maja je Odbor za hitna pitanja Fudbalskog Saveza Srbije doneo odluku o završetku takmičenja bez doigravanja, čime je šampion države postao ŽFK “Spartak” iz Subotice.

Požarevačke “dame u kopačkama” zauzele su osmo, poslednje mesto na tabeli sa 13 izgubljenih utakmica i samo jednim nerešenim ishodom. Po propozicijama takmičenja ŽFK “Požarevac” zauzevši poslednje mesto na tabeli seli se u niži rang takmičenja. Međutim, postoji želja da se od iduće sezone liga proširi sa sadašnjih osam na deset klubova čime bi klub iz Požarevca opstao u ligi u koju bi ušla dva tima iz Prve lige.

Ostaje samo da se sačeka novo zasedanje nadležnog organa Fudbalskog saveza Srbije koji će odlučiti o proširivanju lige, a samim tim i o sudbinu kluba iz Požarevca koji je jedan od starosedelaca u najelitnijem rangu takmičenja za žene.

To Top