Nezadovoljni poljoprivrednici ponovo izašli na ulice (VIDEO)

Požarevac

Poljoprivreda

Nezadovoljni poljoprivrednici ponovo izašli na ulice (VIDEO)

Foto: A.G., M.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Stig“ sa poljoprivrednicima iz celog Braničevskog okruga održalo je danas protestnu vožnju.

Kolona od oko 100 traktora krenula je u 9 časova iz Bratinca, 45 minuta kasnije stigla je u centar Požarevca i nastavila dalje ka mostu na Moravi.

Poljoprivrednici su parkirali traktore kod NR pumpe ali nisu blokirali saobraćaj. Milan Marković, potpredsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača “Stig”, kaže za E-Braničevo da je njihov izlazak na ulice protest upozorenja zbog veoma lošeg stanja u poljoprivredi i da je održan u još nekoliko mesta u Srbiji.

“Mi zahtevamo bolje cene svih naših proizvoda – kukuruza, suncokreta, soje, pšenice, ječma, sve je u problemu ove godine. Čekali smo kukuruz kao slamku spasa ali to se nije desilo, cena mu je 12,5 dinara, što je sramotno, poljoprivrednici ne mogu da pokriju troškove proizvodnje”, kaže Marković za naš portal.

On kaže da očekuju odgovore iz Ministarstva poljoprivrede najkasnije do 1. decembra, od čega će zavisiti dalji tok situacije.

“U dogovoru sa kolegama iz Vojvodine odlučićemo šta ćemo da dalje da radimo”, zaključio je Marković, zahvalio se policiji na saradnji i uputio izvinjenje građanima zbog ometanja odvijanja saobraćaja.

Oko 100 traktora bilo je na ulicama

Podsećamo da su se predstavnici sedam udruženja poljoprivrednih proizvođača sa kojima je u maju potpisan Sporazum o međusobnoj saradnji sastali sa ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelenom Tanasković u Vladi Srbije 29. septembra, kako bi zajednički razmotrili sve što je realizovano do sada, o čemu je portal E-Braničevo pisao ranije.

POLJOPRIVREDNICI SE SASTALI SA MINISTARKOM TANASKOVIĆ

To Top