Normalno odvijanje nastave u školama od ponedeljka

Braničevo

Društvo

Normalno odvijanje nastave u školama od ponedeljka

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obavestilo je školske uprave osnovnih i srednjih škola o utvrđenom modelu nastave u određenim jedinicama lokalne samouprave počevši od 21. marta.

,,Sve osnovne i srednje škole u Republici Srbiji primeniće, od ponedeljka 21. marta, uobičajen i redovan,  prvi model neposrednog ostvarivanja obrazovno – vaspitnog rada” , saopšteno je iz ministarstva.

U slučaju pojave infekcije, odeljenja sa 16 ili manje učenika, nakon tri obolela učenika, prelaze na model rada u trajanju od pet kalendarskih dana.

Odeljenja sa više od 17 učenika, nakon pojave od dva zaražena učenika, dele se na dve grupe i nastavu organizuju po drugom, kombinovanom modelu.

,,Škole za učenike sa smetnjma u razvoju i invaliditetom, muzičke i baletske, kao i škole za obrazovanje odraslih, zbog svojih specifičnosti, rad će obavljati prema prethodno donetoj odluci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera”, glasi u saopštenju.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, od 10. do 15. marta registovana su 1.403 obolela deteta od kovida, školskog uzrasta od šest do 18 godina , što je 0,18 odsto od ukupne đačke populacije.

Ostaje apel roditeljima da zaraženu decu sa simptomima ne šalju u škole, dok ne prođe period izolacije u trajanju od sedam kalendarskih dana, nakon čega se izolacija prekida bez testiranja.

Takođe, preporučuje se i dalje upotreba zaštitnik maski, za sve zaposlene, učenike i treća lica tokom boravka u školi, u zatvorenim prostorima.

To Top