Nova linija bunara

Kostolac

Privreda

Nova linija bunara

Foto: „Energija Kostolac“

How Good Of A Friend Are You Really?

Izgradnja „LC 17“ linije bunara privodi se kraju. Očekivanja su da će do kraja godine kompletna linija biti puštena u rad.

Ispred fronta napredovanja rudarskih mašina u zoni „Hrastovače“ privodi se kraju izgradnja „LC 17“ linije bunara za dubinsko predodvodnjavanje Površinskog kopa „Drmno“. Izbušena su 62 projektovana bunara na liniji i 13 obodnih. Postavljen je i odvodni cevovod pored linije bunara u dužini od oko pet kilometara, kojim će se ispumpana voda iz kopa odvoditi u prihvatne kanale van eksploatacione konture kopa.

„Zaposleni „Georada“ privode kraju mašinsko i elektro opremanje bunara, koji se po urađenim probama puštaju u rad. Očekujem da će do kraja godine kompletna linija za dubinsko predodvodnjavanje biti u funkciji i povezana sa dispečerskim centrom za daljinsko upravljanje i nadzor sistema za odvodnjavanje kopa „Drmno“ − rekao je Ivan Đukić, rukovodilac Sektora za nadzor investicija u rudarstvu.

Đukić kaže da su nastavljeni radovi na kompletiranju zapadnog gravitacionog cevovoda kojim će se vode sa dubinskog i površinskog odvodnjavanja odvoditi u novi kanal koji vodi prema prepumpnoj stanici „Zavojska“, a od nje u Dunav.

Radovi na kompletiranju zapadnog gravitacionog cevovoda  povereni su zaposlenima „Georada“. Ukupna dužina cevovoda po završetku radova biće 2,2 kilometra.  

Continue Reading
Povezane teme...

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top