Nove mere važe od petka i u Požarevcu

Požarevac

Saopštenja

Nove mere važe od petka i u Požarevcu

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Nošenje maski od sutra je obavezno i na otvorenom.

Vlada Republike Srbije saopštila je da je na sednici od 15.jula Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 doneo najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa.

Na teritoriji cele Republike Srbije, bezobzira  na to da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija, zabranjena su okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od deset ljudi.

Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distance od jedan i pometar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

Mera koja se tiče zaštitnih maski i koja je na snazi u Beogradu je proširena na teritoriju cele Republike Srbije, bez izuzetka.

Zaštitne maske obavezne su i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i slično.

Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru preporučuje se nošenje zaštitnih maski.

Sve mere koje su usvojene na sednici Kriznog štaba važiće od petka, 17. jula.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju sve donete mere zarad sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najbližih.

Ukoliko bi svi građani pri svakom izlasku iz kuće konstantno nosili zaštitnu masku, takva mera bila bi ekvivalentna zabrani kretanja jer na takav način sprečavamo epidemiološki rizične kontakte i sprečavamo širenje koronavirusa.

Uvereni smo da ćemo zajedno sa svim svojim građanima, uz najveću moguću disciplinu i odgovornost, iz bitke protiv koronavirusa izaći kao pobednici, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije grada Požarevca.

To Top