Nove skulpture obogatile galeriju na otvorenom u gradištanskom parku

Veliko Gradište

Događaji

Nove skulpture obogatile galeriju na otvorenom u gradištanskom parku

Foto: Opština VG

How Good Of A Friend Are You Really?

Na dunavskom keju u parku u Velikom Gradištu postavljene su dve nove skulpture koje će obogatiti postojeću galeriju na otvorenom.

Skulpture su poklon opštini i građanima – jedna je “Talas“ Magdalene Pavlović, a druga redimejd skulptura-objekat Nikole Pršendića koju je donirala Fabrika ulja “Dunavka“.

Pored brojnih umetničkih dela na otvorenom u opštinskom parku, namera lokalne samouprave i Narodnog muzeja Veliko Gradište je da urede čitavu galerija pod vedrim nebom.

“Pored ove dve skulpture, ideja opštine i mene kao direktora muzeja Veliko Gradište je da tu galeriju pod vedrim nebom, koju smo formirali pre pet-šest godina, u budućnosti produžimo sa novim skulpturama”, rekao je direktor muzeja Dragan Bogičić.

Kako je objasnio direktor, skulptura “Talas“ je urađena u kovanom gvožđu i predstavlja dunavski talas koji se zaustavlja, okameni, i u toj formi se postavlja i vezuje za Dunav.

Druga skulptura je spoj starih zarđalih mašina iz nekadašnje “Dunavke“ i novih elemenata u formi riba koji su rađeni u materijalu koji ne rđa. Ona je interesantna, navodi na razmišljanje i posmatraču stvara osećaj da se nalazi pod vodom.

To Top