Novi asfalt uskoro na tri lokacije

Veliko Gradište

Događaji

Novi asfalt uskoro na tri lokacije

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

U opštini Veliko Gradište radovi na ulicama i putevima izvode se i dalje, a radove kod sela Pečanica, u samom gradu i na Srebrnom jezeru obišlo je rukovodstvo opštine na čelu sa predsednikom opštine Draganom Milićem i predsednikom Skupštine opštine Vladimirom Štrpcem.

“Uvek je zadovoljstvo kada se nešto radi i kada se vide rezultati. Obišli smo tri lokacije – regionalni put Beranje - Srednjevo, gde se sad, u oktobru, asfaltira oko 600 metara dela tog puta od Pečanice do Srednjeva, a u novembru je dogovoreno da se asfaltira još kilometar“, rekao je Milić, napomenuvši da radove finansira JP „Putevi Srbije“.

Kako je naveo, put je u pojedinim deonicama u dosta lošem stanju pa će ovim radovima kvalitet biti poboljšan, budući da ga koriste mnogi turisti koji idu u manastir Tumane. Planirano je da se, u saradnji sa JP „Putevi Srbije“ i Ministarstvom za infrastrukturu, put kompletno presvuče asfaltom kao i put Makce - Tribrode, a završetak se očekuje naredne godine.

Na lokaciji u samom gradu u toku je asfaltiranje šetne staze, odnosno trotoara kod “Elektromorave“, dužine oko 250 metara i finansirane iz budžeta opštine u visini od oko 45.000 evra, što će poboljšati bezbednost građana. Predsednik je, iz istog razloga, uputio apel vozačima da na tom mestu ne parkiraju vozila budući da mesta za parking ima dovoljno.

Istovremeno, na Srebrom jezeru, između dva kružna toka, širi se ulica u dužini od 370 i širini od jednog metra, dok je u planu da se na proleće asfalt produži za oko 800 metara do mesta gde je rađena kanalizacija. Procenjena vrednost radova je oko 98.000 evra.

 

To Top