Veliko Gradište

Kultura

Na Vračaru izložba posvećena velikanu iz Gradišta

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Veliko Gradište i Kulturni centar „Vlastimir Pavlović Carevac“ iz Velikog Gradišta  su 22. septembra u galeriji Gradske opštine Vračar predstavili izložbu „Svilen konac – Carevčevo zlatno gudalo“, u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“ i tradicionalnog programa „Carevac na Vračaru“. 

Autori izložbe „Svilen konac – Carevčevo zlatno gudalo“ su Mirjana Drobac i Nikola Rackov. O životu i delu Vlastimira Pavlovića govorili su Mirjana Drobac, umetnički direktor festivala „Carevčevi dani“, kao i Radoslav Gajic, Carevčev saradnik, kompozitor i tekstopisac. 

Prisutni na otvaranju izložbe 
Pre ceremonije otvaranja posetiocima je priređen svečani program pod nazivom „Sećanje na Cara“  u kome su uz instrumentalni kvartet nastupili bariton Oliver Njego i estradna umetnica Ana Bekuta, a nakon umetničkog programa, profesor Nikola Rackov, predsednik Umetničkog saveta otvorio je izložbu koja kroz sedam pokretnih panoa predstavlja Carevčevo stvaralaštvo. 
U Beogradu će izložba biti otvorena do 4. oktrobra, a od 7. oktobra biće predstavljena u Velikom Gradištu u okviru programa 26. Muzičkog festivala „Carevčevi Dani“ kojim će se obeležiti 125 godina rođenja velikog Cara. 

To Top