Novi konkurs – više mogućnosti za kulturno-umetnička društva

Požarevac

Društvo

Novi konkurs – više mogućnosti za kulturno-umetnička društva

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Istog dana, u utorak 20. aprila, na zvaničnoj stranici grada Požarevca objavljeno je da je konkurs poništen i raspisan je novi.

Gradsko veće Grada Požarevca donelo je odluku o poništavanju konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa/projekata kulturno-umetničkih društava u Požarevcu na sednici održanoj 16. aprila.

Naime, član Gradskog veća Požarevca podneo je inicijativu za dopunu Pravilnika o načinu, merilima i kriterijumima za izbor programa i projekata kulturno-umetničkih društava koji se finansiraju, odnosno sufinansiraju iz budžeta grada.

Kako se navodi u obrazloženju, izmena pravilnika je neophodna zbog stvaranja mogućnosti za efikasniju realizaciju programa korisnika sredstava, imajući u vidu potrebe kulturno-umetničkih društava, naročito zbog situacije izazvane pandemijom kovid 19, odnosno otežanih uslova realizacije programa u pogledu učestvovanja na manifestacijama u zemlji i inostranstvu. Gradsko veće Požarevca usvojilo je inicijativu i donelo pravilnik o dopuni postojećeg pravilnika.

Po rečima Bojan Dinića, člana Gradskog veća koji je naveden kao osoba za kontakt u Gradskoj upravi za detaljnije informacije o konkursu, kazao je za E-Braničevo da se ključne izmene odnose na mogućnost konkurisanja za više stvari.

„Kulturno – umetnička društva mogla su do sada da konkurišu samo za finansiranje, odnosno sufinansiranje troškova koji se odnose na prevoz autobusom radi učešća na manifestacijama u zemlji i inostranstvu i nabavku delova ili kompleta narodne nošnje neophodnih za delatnost kulturno-umetničkih društava koja neguju tradicionalno narodno stvaralaštvo. Dopunom pravilnika  data im je mogućnost da konkurišu za nabavku audio opreme i troškove koreografije, što im je veoma bitno za funkcionisanje“, objasnio je za Dinić.

Novi konkurs raspisan je u utorak, 20. aprila. Za finansiranje programa i projekata kulturno-umetničkih društava grad je izdvojio 3.600.000,00 dinara iz budžeta. Detaljnije pogledajte OVDE.

To Top