Novo sanitetsko vozilo kučevačkom Centru za socijalni rad

Kučevo

Događaji

Novo sanitetsko vozilo kučevačkom Centru za socijalni rad

Foto: minrzs.gov.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Centru za socijalni rad u Kučevu dodeljeno je novo sanitetsko vozilo, marke „FIAT“ tip „DUCATO“, sa svom potrebnom medicinskom opremom, koje će se koristiti za potrebe Ustanove za zbrinjavanje odraslih i starih lica, koja posluje u sastavu ovog centra.

Prema rečima ministra Zorana Đorđevića, ovo je samo deo onoga što Vlada Srbije ima u planu za opštinu Kučevo, kao i za druga mesta na terioriji naše zemlje. Kako je naveo, vodeći se politikom predsednika Aleksandra Vučića svi delovi naše zemlje moraju da budu jednako razvijeni, kako bi svi građani, bez obzira u kom delu države žive, imali jednake mogućnosti i uslove života.

„Prilikom prethodne posete obećao sam da će ova oština dobiti novo vozilo. Imajući u vidu vanredno stanje u našoj zemlji, nastalog usled pojave virusa COVID-19, želeli smo da ovo vozilo što pre stigne, kako bi naši najstariji, koji su trenutno i najugroženiji, imali još bolju zaštitu. Još jednom napominjem, da država brine o svim svojim građanima i apelujem na one najstarije da slušaju instrukcije predsednika Vučića,  Vlade Srbije i lekara i da veruju svojoj državi, a mi ćemo njihovo poverenje opravdati i obezbediti sve što im je potrebno“, rekao je ministar.

Đorđević je istakao i da će opština Kučevo uskoro dobiti novi Centar za socijalni rad, za čiju je izgradnju opština već odredila lokaciju, a koju Ministarstvo sprovodi kroz projekat „Osnaživanje centara za socijalni rad na teritoriji Republike Srbije“, u saradnji sa UNOPS-om, a takođe u planu je i adaptacija i rekonstrukcija Doma za stara lica, navodi se na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

To Top