Novogodišnji prijem kod predsednika opštine Petrovac na Mlavi

Petrovac

Događaji

Novogodišnji prijem kod predsednika opštine Petrovac na Mlavi

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Po rečima prvog čoveka opštine Petrovac na Mlavi, 2019.godina bila je najambicioznija do sada.

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi, upriličio je tradicionalni novogodišnji prijem za odbornike, većnike, direktore javnih ustanova i preduzeća, saradnike i uspešne privatne preduzetnike koji posluju na teritoriji opštine.

Gosti na prijemu

Gostima prvi se obratio Milanče Aćimović, predsednik Skupštine opštine, koji je prisutne pozdravio i poželeo im srećne novogodišnje i božićne praznike. Potom je usledila projekcija filma o aktivnostima lokalne samouprave u 2019. godini, a onda se prisutnima obratio i predsednik opštine koji je istako da mu je drago što je u prilici da zajedno sa svojim saradnicima proslavi još jednu uspešnu godinu.

„Zahvaljujući vašoj podršci i veri u naš rad, možemo sa ponosom da ispratimo 2019. godinu koja je bila jedna od najambicioznijih do sada. Zaista se radilo i gradilo više nego ikada, naročito putna infrastruktura. Najveći kapitalni projekti u novijoj istoriji opštine bili su u ovoj godini, ulagali smo u turizam i poljoprivredu, razvijali sport i pomagali najugroženijima. Sve ono što je godinama i decenijama unazad zapostavljano, postepeno se obnavlja, ulaže se i nijedan deo ove opštine više nije prepušten zaboravu. Trudili smo se da ulažemo u svako selo, jer je to jedini način da ljudi ostanu u svojim domovima. Trudili smo se i da sve što radimo, uvek bude transparentno, da uvek budete u toku, ali i da učestvujete u donošenju odluka kroz predloge i sugestije. Naša je namera da  stvorimo jedan pouzdan ambijent za preduzetnike, jer od njih ova opština živi i funkcioniše”, kazao je Nedinić.

 

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi

On je još dodao da se razvoj opštine Petrovac tu ne zaustavlja, već da tek slede velike stvari od kojih su neke sasvim izvesene, kao što je rekultivacija i sanacija deponije i izgradnja transfer stanice, izgradnja mosta kod Кošute, rekonstrukcija vodovodne mreže i kanalizacionog sistema, rekonstrukcija nekoliko objekata Opšte bolnice, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnja Centra za socijalni rad, dogradnja vrtića u Petrovcu i još dosta toga.

“Plan razvoja opštine, koji je rađen u saradnji sa privrednim sektorom i koji je nedavno usvojen, osiguraće pravac razvoja naše opštine”, zaključio je Nedinić.

To Top