obelezen-dan-opstine-petrovac-na-mlavi

Petrovac

Događaji

Obeležen Dan opštine Petrovac na Mlavi

Foto: Ivan Jovanović

How Good Of A Friend Are You Really?

Dodeljene i nagrade 4. jun

Dodeljene i nagrade 4. jun

 

Opština Petrovac na Mlavi u subotu 04.juna, prigodnim svečanostima je obeležila Dan opštine. Svečana sednica Skupštine opštine održana je u holu petrovačke srednje škole "Mladost". Pored kompletnog rukovodstva opštine Petrovac na Mlavi ,svečanosti su prisustvovali: Aleksandar Jokić visoki funkcioner ministarstva energetike, Branka Gajić i Zdravka Milenković pomoćnice ministra za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja, Dane Korica generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Tatjana Grbić sekretar Nadzornog odbora JP „Putevi Srbije“, Miletić Tića Mihajlović narodni poslanik, direktori javnih preduzeća i ustanova, predstavnici gradova i opština kao i predstavnici crkve, vojske, pravosudnih organa i ostali gosti.

 

Prisutne je pozdravio predsednik Skupštine opštine Petrovac na Mlavi Milanče Aćimović, a potom je emitovan dokumentarni film u produkciji Kulturno-prosvetnog centra o rezultatima koje je opština postigla u periodu od juna 2015. do juna 2016. Godine.

 

Nakon emitovanja filma prisutnima se ispred opštine Petrovac na Mlavi obratio Duško Nedinić, predsednik opštine, koji se svima zahvalio što su svojim prisustvom uveličali praznik opštine Petrovac na Mlavi.

 


Duško Nedinić, predsednik opštine

 

„Još jedna godina je za nama, godina u kojoj smo neke od ciljeva realizovali, neki su u toku realizacije, tako da smo se mi ovde danas simbolično okupili, ne samo da proslavimo dan opštine, već da sumiramo rezultate. Najpre ne mogu  da se ne osvrnem na izbore, i da još jednom zahvalim građanima na velikom poverenju koje su dali Srpskoj napredoj stranci i meni lično. Trudićemo se da to poverenje opravdamo, ali ujedno koristim priliku da zahvalim našim prethodnicima na onome dobrom što su do sada uradili za našu opštinu. SNS je i do sada učestvovala u radu naše opštine, ali od danas SNS preuzima svu odgovornost. Da ne pričamo samo o onome što je bilo, par reči bih rekao i o planovima za narednu godinu i o mandatarnim planovima. Svi smo svesni težine vremena u kojem živimo, ali bih voleo da ovaj dan opštine bude prekretnica kako bi sledeće godine, kada se budemo istom prilikom okupili, imali pred sobom jasne i opipljive rezultate, ne samo ispunjene i u tehničke i statističke norme, već rezultate koji će biti vidljivi svima koji žive u ovoj opštini. Naša opština zaista ima mnoge potencijale u raznim oblastima, poljoprivredi, turizmu, sportu, maloj privredi i ti potecijali se konačno moraju pokrenuti i iskoristiti. Naravno da se stvari ne mogu pokrenuti preko noći, ali je jako važno da svi učestvujemo u tome, kako mi iz vladajuće strukture, opštinske uprave, privatnog i civilnog sektora, tako i svi vi kao građani. Kada zajedno radimo mi stvaramo zajedicu po našoj meri, a efekti moraju biti vidljivi. Veliki prijatelj Srbije Arčibald Rajs rekao je za nas da mi nismo veliki radnici, da često odlažemo za sutra čak i prekosutra ono što bi smo mogli danas, a posledica je da se to često nikada i ne uradi. Hajde da to promenimo, hajde da postanemo opština u kojoj se stvari brzo i lako završavaju, opština u kojoj neće biti izuzetaka u primeni zakona, i u kojoj će svako odgovorno raditi svoji deo posla“ rekao je predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić.

 

Na kraju svečanosti uručene su nagrade 4.jun u vidu povelje: Tatjani Grbić, sekretaru Nadzornog odbora JP „Putevi Srbije“, za doprinos razvoju infrastrukture u opštini Petrovac na Mlavi. Aleksandru Jokiću, savetniku direktora EPS-a, za doprinos razvoju energetskog snabdevanja u opštini Petrovac na Mlavi. Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, za doprinos u poboljšanju uslova u ustanovama socijalne zaštite.

 

Nagrade 4.jun u vidu prizananja uručio je zamenik predsednika opštine Goran Ristić, a uručene  su: Crkvi „Sveta Tri Jerarha“ iz Ćovdina za doprinos širenju vere. Fudbalskom klubu „Petar Dobrnjac“ iz Dobrnja, za doprinos razvoju sporta. KUD-u „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Knežice, za doprinos razvoju kulture u opštini Petrovac na Mlavi. Mesnoj zajednici Starčevo, za predan rad u proteklom periodu i specijalnom zavodu „Dr. Nikola Šumenković“, za dugogodišnji uspešan rad.

 

Nagrade 4.jun u vidu priznanja sa novčanom nagradom uručili su predsednik SO Milanče Aćimović i njegov zamenik Dejan Živanović,  dobitnicima: Miroljubu Milanoviću, profesoru srpskog jezika i književnosti, za uspešno dugogodišnje bavljenje književnim radom. Draganu Đurđeviću, profesoru fizičkog vaspitanja, za dugogodišnji uspešan rad. Dositeju Božiću, učeniku sedmog razreda OŠ „Miroslav Bukumirović Bukum“ iz Šetonja, za osvojeno 1.mesto na republičkom takmičenju iz književnosti, osvojeno prvo mesto na republičkom takmičenju iz istorije i plasman na republičko takmičenje iz gramatike. Ani Stanojlović, za uspešan i istaknut rad u Javnom komunalnom preduzeću „Parking servis“ Petrovac na Mlavi. Ljubiši Tomaševiću, za dugogodišnji rad u Opštinskoj upravi. Vesni Šubert, direktoru OŠ „Jovan Šerbanović“ Ranovac, za izuzetne rezultate u prosveti i kulturi. Nevenki Obradović, vaspitaču PU „Galeb“, za posvećen i uspešan rad u proteklom periodu i Katarini Sikiruš, za postignute rezultate u streličarstvu-državni rekorder u tri discipline.

 


Dane Korica primio nagradu D.Tomašević u ime Aleksandra Šoštara

 

Nagradu „Dragutin Tomašević“ uručio je narodni poslanik Miletić Mihajlović, a dobio je naš istaknuti bivši vaterpolista i predsednik Sportskog saveza Srbije Alkesandar Šoštar. Zbog obaveza Šoštar nije prisustvovao sednici, već je u njegovo ime priznanje primio Dane Korica, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top