Obeležen Dan opštine Petrovac na Mlavi

Petrovac

Događaji

Obeležen Dan opštine Petrovac na Mlavi

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

How Good Of A Friend Are You Really?

Svečanom sednicom Skupštine opštine i otvaranjem pešačkog mosta u parku, danas je obeležen Dan opštine Petrovac na Mlavi.

Sednica je održana u sali Kulturno prosvetnog centra, u skladu sa epidemiološkim merama. Goste su dočekali predsednik opštine Duško Nedinić, njegov zamenik Goran Ristić i predsednik Skupštine opštine Milanče Aćimović. 

Prijemu su prisustvovali i prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja – Branko Ružić, Zoran Kasalović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Zoran Kostić, posebni savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Đorđe Đoković, posebni savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mileta Radojević, savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, narodna poslanica Nataša Ivanović, predsednik Nacionalnog saveta Vlaha Novica Janošević, predsednici opština i skupština.

Predsednik opštine je poželeo dobrodošlicu gostima i istakao da iako zbog epidemiološke situacije, prošle godine nisu bili skupa na današnji dan, podrške nije nedostajalo ni od susednih opština, ni od države. Sve je to doprinelo, kako kaže, dobroj poslovnoj godini uprkos otežavajućim okolnostima.

„Moj tim i ja imamo viziju Petrovca na Mlavi u budućnosti i na tome svakodnevno radimo. Želimo da Petrovac bude opština u kojoj svi građani biraju da žive, rade, investiraju i zasnivaju svoje porodice. Želimo da budemo prepoznatljivi po razvijenom turizmu, poljoprivredi i povoljnom ambijentu za investiranje. Želimo i da naši građani budu ekološki osvešćeni, da imamo razvijene zdravstvene i socijalne usluge i bogat i raznovrstan društveno-kulturni život. Sa svakim urađenim projektom, mi smo korak bliže ostvarenju ove vizije. Danas je pravi dan da budemo lokal patriote i učinimo nešto dobro za našu zajednicu. To dugujemo i svim zdravstvenim radnicima koji su tokom prethodne godine, davali sve od sebe da sačuvaju naše živote. Naš moto je da samo zajedno, mi gradimo zajednicu po meri svih nas“, rekao je Nedinić.

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi

Kao i svake godine, dodeljene su nagrade najzaslužnijim pojedincima i institucijama. Nagrada „4. jun“ u vidu  povelje  dodeljena je: Branku Ružiću, prvom potpredsedniku Vlade Republike Srbije i ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za doprinos razvoju opštine Petrovac na Mlavi, Kovid ambulanti Doma zdravlja Petrovac na Mlavi, za izuzetne rezultate u zdravstvenoj zaštiti građana i Domu za decu i lica ometenu u razvoju „Dr Nikola Šumenković“ Stamnica, za postignute rezultate u radu.

Dobitnici povelja

Nagrada u vidu  priznanja sa novčanom nagradom  dodeljena je: Stefanu Radosavljeviću, pripadniku Vatrogasno spasilačke jedinice za predan i uspešan rad, Armandu Pacikasu, kriminalističkom inspektoru PS Petrovac, za postignute rezultate na suzbijanju kriminaliteta, Vladanu Miliću, profesoru istorije iz Ćovdina, za predan rad u oblasti obrazovanja i izuzetne rezultate postignute na takmičenjima i Dragani Konić, radniku Sportskog centra Petrovac na Mlavi, za postignute rezultate u dugogodišnjem radu.

Nagrada „4. jun“ u vidu  priznanja  uručena je Fudbalskom klubu Ranovac, za izuzetne rezultate postignute u oblasti sporta, posthumno Radetu M. Obradoviću, pesniku iz Velikog Popovca, za razvoj kulture i očuvanja tradicije i Mesnoj zajednici Ždrelo, za doprinos razvoju sela.

Nagrada „Dragutin Tomašević“, kao poseban vid društvenog priznanja za postignute rezultate i dostignuća u oblasti sporta, dodeljena je Davoru Štefaneku, predsedniku Sportskog saveza Srbije.

Pušten u saobraćaj pešački most

Danas je zvanično pušten u saobraćaj pešački most preko reke Mlave u Petrovcu. U blizini rekonstruisanog mosta postavljen je interaktivni totem u cilju promocije turističke ponude i lokaliteta u opštinama Petrovac na Mlavi i Despotovac.

To Top