Obeležen Dan opštine Žagubica

Žagubica

Događaji

Obeležen Dan opštine Žagubica

Foto: RTV Homolje Žagubica

How Good Of A Friend Are You Really?

Dan opštine Žagubica obeležen je u nedelju, 25. septembra, odavanjem počasti žrtvama Narodno oslobodilačkih borbi, prijemom gostiju u kabinetu Safeta Pavlovića, predsednika opštine, kao i svečanom sednicom Skupštine opštine Žagubica.

Juče je obeleženo 78 godina od Dana oslobođenja opštine Žagubica u Drugom svetskom ratu i to tradicionalno polaganjem venaca i cveća na spomen obeležje žrtvama Narodno oslobodilačkih borbi. Vence su položili predstavnici boračkih organizacija i lokalne samouprave.

,,U brojnim ratovima i borbama za oslobođenje zemlje iz opštine Žagubica učestvovalo je 1.400 boraca, a poginulo je njih 400”, istakao je Dušan Milosavljević, pomoćnik predsednika opštine Žagubica.

Položen venac

Nakon toga usledila je svečana sednica Skupštine opštine Žagubica koja je počela intoniranjem himne Republike Srbije ,,Bože pravde“.

Olivera Pauljeskić, predsednica Skupštine opštine Žagubica, čestitala je svim građanima Dan opštine Žagubica i Dan oslobođenja.

Verica Lazić, savetnik i specijalni izaslanik Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srbije, kazala je da je današnji dan značajan, ne samo kao svetla tačka srpske istorije, već i kao podsetnik na sva buduća dobra dela.

,,Ono što građani Žagubice, Homolja, ali i čitave Srbije sada žive nekada se činilo nezamislivim. Obim ulaganja u zdravstvo, obrazovanje i infrastrukturu veći je nego ikad“, naglasila je Lazić i obećala podršku predsednika države u razvoju ove opštine.

Safet Pavlović, predsednik opštine Žagubica, govorio je o rezultatima, ciljevima i planovima opštinske vlasti u budućem periodu.

,,Ceo moj tim i ja nismo zadovoljni onim što smo radili u prethodne dve godine i to pod otežanim okolnostima. Međutim, u narednim godinama očekuju nas veliki projekti – led osvetljenje, rešavanje vodosnabdevanja u Milatovcu posle mnogo godina, koje je jedino selo u našoj opštini gde nije rešeno ovo pitanje, zatim rešavanje problema kanalizacije u naseljima Laznica, Žagubica i Krepoljin, potom će biti renovirana i škola koja je u lošem stanju u naseljima Sige i Bliznak. Pored toga, biće otvoreno još radnih mesta“, rekao je Pavlović.

Nakon obraćanja je usledila dodela paketa, priznanja i diploma najzaslužnijim građanima, pojedincima i pravnim licima.

Svečanoj sednici SO Žagubica prisustvovali su i predstavnici države i lokalne samouprave Žagubice i drugih opština i gradova, Rafal Perl, ambasador Republike Poljske u Beogradu, Ana Miljanić i Veroljub Arsić, narodni poslanici u Skupštini Srbije, delegacije prijateljskih opština iz Rumunije i Republike Srpske i predstavnici kompanija i preduzeća.

To Top