Obeležen Dan opštine Žagubica

Žagubica

Događaji

Obeležen Dan opštine Žagubica

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Dan opštine Žagubica obeležen je u prisustvu brojnih zvanica, predstavnika najvažnijih ustanova i institucija, drugih gradova i opština, kao i predstavnika Vlade Republike Srbije i rukovodstva opštine Žagubica.

Svečanost je započela polaganjem venaca na spomen obeležja žrtvama palim u borbama, od strane predstavnika boračkih organizacija opštine i lokalne samouprave, a potom je usledio  obilazak završnih radova na zgradi stare mesne zajednice u Krepoljinu koja će vrlo brzo biti pretvorena u vrtić.

Pre početka programa Dom kulture u Suvom Dolu je, u sasvim novom ruhu, predat na korišćenje meštanima. Svečano su ga otvarili državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Bojan Stević, i zamenik predsednika Narodne skupštine, Veroljuba Arsića. Potom je usledila svečana sednica Skupštine opštine Žagubica povodom Dana opštine, kojom je predsedavala predsednica Skupštine opštine, Olivera Pauljeskić.

“Današnji praznik pruža priliku da se setimo svih i odamo počast znanim i neznanim junacima koji su dali sve, pa i svoje živote, da bi smo mi danas, njihovi potomci, živeli u slobodi bolje, lepše i pravednije. Kao nekada tako i danas vremena nisu laka, ali nošeni slavom naših predaka idemo u susret problemima sadašnjice. Odgovornost je na nama, na generaciji koja treba da stvori uslove za bolji život onima koji dolaze", rekla je Pauljeskić.

Nakon njenog obraćanja usledio je kratak film koji je prikazao sve radove i investicije lokalnog rukovodstva od 2012. do 2019. godine, a potom se prisutnima obratio predsednik opštine Žagubica, Safet Pavlović.

„Opština Žagubica počinje da leči svoju rak ranu – radna mesta. Konačno su se stekli uslovi za dovođenje velikih  investitora  i otvaranje radnih mesta za 100 do 150 ljudi. Opština Žagubica je uz pomoć Vlade Republike Srbije i predsednika države Aleksandra Vučića, uspela da povrati svoju imovinu. Sredstvima koja nam je država dala kupili smo od Kineza fabriku FOŽ, sledi opremanje prostora za unapred poznatog investitora i za godinu dana ovde će posao naći veliki broj ljudi. Sa predstavnicima beogradskog preduzeća „Crni gabro“ potpisan je ugovor i ta priča se konačno rešava. Takođe, na mestu bivše klanice u Suvom Dolu, bez nadoknade dali smo invenstitoru zemljište da izgradi pogon za rezanje kamena, gde će uložiti preko dva i po miliona evra. Potpisan je danas i ugovor sa invenstitorom iz Petrovca na Mlavi gde će se Jošanička Zadruga u kompletu renovirati sa smeštajnim kapacitetima i izgradiće se sala za preko 500 gostiju. Ovo zemljište je invenstitoru dato na korišćenje bez nadoknade“, istakao je predsednik opštine Žagubica.

Na svečanoj sednici dodeljena su i priznanja najzaslužnijim pojedincima i pravnim licima za postignute rezultate i doprinos razvoju opštine u prethodnih godinu dana u domenu obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede, privrede i preduzetništva, sporta, kulture i drugih oblasti - u vidu diploma. Plaketa kao najznačajniji vid priznanja opštine dodeljena je Slavici Đukić Dejanović, ministarki bez portfelja u Vladi RS zaduženoj za demografiju i populacionu politiku.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top