Očekivani odziv

Kostolac

Društvo

Očekivani odziv

Foto: Energija Kostolac

How Good Of A Friend Are You Really?

Svakoga leta zalihe Instituta za transfuziju krvi su na minimumu, a koronavirus stvara dodatne teškoće.

Sindikat kopova „Kostolac“, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, organizovao je u junu na Površinskom kopu „Drmno“ akciju dobrovoljnog davanja krvi. Na ovoj, drugoj redovnoj ovogodišnjoj akciji, prikupljene su 34 jedinice dragocene tečnosti.

Pozivu organizatora odazvao se 41 radnik, od čega njih sedmoro iz zdravstvenih razloga nije moglo da učestvuje u akciji. Prvi put su krv dala dva radnika.

Odziv zaposlenih bio je u skladu sa očekivanjima, posebno ako se ima u vidu činjenica da su pred zaposlenima velike proizvodne obaveze i da je u jeku remont osnovne rudarske mehanizacije i opreme, kao i postrojenja na drobilani,“ rekao nam je Perica Đurović, potpredsednik Sindikata kopova „Kostolac“.

S obzirom na činjenicu da su potrebe za krvlju i njenim produktima povećane, ova humanitarna akcija je značajna za sve zaposlene u kostolačkom ogranku EPS-a, ali i za građane koji čekaju na operacione zahvate. Troje od stotinu stanovnika Srbije su dobrovoljni davaoci krvi. Osnovni partner Instituta je Crveni krst Srbije sa mrežom organizacija u gradovima i opštinama. Prvi mesec letnje kampanje završen je u 40 gradova i opština. U 80 akcija koje su organizovane tokom prvog meseca letnje kampanje krv je dalo 2.800 građana.

To Top