Od danas do 3. decembra ograničeno radno vreme i u Požarevcu

Požarevac

Saopštenja

Od danas do 3. decembra ograničeno radno vreme i u Požarevcu

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Na osnovu Uredbe Vlade Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19, od dana 24. novembra, primenjuju se mere koje se odnose na ograničenje radnog vremena, navodi se u saopštenju Inspekcijskih službi Gradske uprave Požarevac.

Počev od 24. novembra do 3. decembra propisano je da od 18 časova do 5 časova narednog dana neće raditi sledeći objekti:

-ugostiteljski objekti (restorani, kafići, barovi, noćni klubovi i sl.)

-trgovinski centri (zatvorenog tipa, sa zajedničkim ulazom)

-pozorišta, bioskopi i druge ustanove kulture

-priređivači posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, kazina i sl.)

-šalterska prodaja hrane

Apoteke i benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva mogu da rade neograničeno, s tim što ugostiteljski objekti na benzinskim stanicama ne mogu raditi od 18 do 5 narednog dana, odnosno ne može se vršiti maloprodajna delatnost izuzev prodaje goriva od 21 do 5 sati narednog dana.

U istom vremenskom periodu prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski objekti neće raditi od 21 do 5 časova narednog dana. Delatnost ugostiteljskih objekata koja se tiče dostave hrane ne može se obavljati od 23 do 6 časova.

Ritejl parkovi, odnosno tržni centri na otvorenom, prema ovoj uredbi spadaju u red maloprodajnih objekata na koje se odnose propisane mere ograničenja rada od 21 čas do 5 ujutru.

Apelujemo na građane i pravna lica da se pridržavaju propisanih mera i primenjuju sve do sada preporučene mere zaštite od korona virusa, navodi se u saopštenju Inspekcijskih službi Gradske uprave Požarevac.

To Top