Odbornici o poskupljenju grejanja, izvršenju budžeta, poslovanju preduzeća…

Požarevac

Događaji

Odbornici o poskupljenju grejanja, izvršenju budžeta, poslovanju preduzeća…

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Mladen Ničić, predsednik Skupštine grada Požarevca, zakazao je sednicu za četvrtak, 28. septembar. Kako je poslednja sednica održana pre tri meseca, pred odbornicima je obiman dnevni red.

Među najznačajnijim tačkama na današnjem zasedanju je izvršenje budžeta grada Požarevca od januara do juna ove godine i predlog programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Požarevca. Raspravljaće se i o otuđenju zemljišta iz javne svojine grada Požarevca, u postupku neposredne pogodbe i javnog nadmetanja po tržišnim uslovima. U pitanju je šest parcela.

Pred odbornicima je predlog odluke o donošenju Plana detaljne regulacije „Industrijska zona III faza“ grada Požarevca u ulici Đure Đakovića u Požarevcu. Ovim planom je obuvaćeno područje od oko 82 hektara na prostoru nekadašnje „Šećerane“ i saobraćajne policije. Cilj izrade Plana detaljne regulacije je sagledavanje prostornih mogućnosti i kapaciteta lokacije, definisanje namena, definisanje uslova za izgradnju novih i privođenje nameni postojećih objekata sa namenom proizvodnje i skladištenja, kao i izgradnju većih proizvodnih i skladišnih i kombinovanih objekata, navedeno je u dokumentaciji.

Na dnevnom redu su i izveštaji o realizaciji programa poslovanja za 2022. godinu javnih preduzeća i javnih komunalnih preduzeća, čiji je osnivač grad Požarevac, kao i odluke nadzornih odbora o raspodeli dobiti i pokriću gubitaka ostvarenih u 2022. godini.

GDE IDE DOBIT JAVNIH PREDUZEĆA U POŽAREVCU?

Takođe, odbornici će razmatrati i Informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća za period od 1. januara do 30. juna tekuće godine. Nisu sva preduzeća poslovala sa dobitkom.

DVA POŽAREVAČKA PREDUZEĆA BELEŽE GUBITKE

Pred odbornicima je i Informacija o upisu učenika u osnovne i srednje škole na teritoriji grada Požarevca, za školsku 2023/2024. godinu. U novu školsku godinu upisano je manje osnovaca i srednjoškolaca u prvi razred, u odnosu na prošlu godinu.

U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI MANJE OSNOVACA I SREDNJOŠKOLACA

Što se tiče imenovanja i razrešenja, skupština odlučuje o novim direktorima Centra za kulturu Požarevac i JKP „Parking servis“. E-Braničevo pisalo je ranije ko su predloženi kandidati za te funkcije.

GALINA PERIĆ POBEDILA KOLEGE NA KONKURSU ZA DIREKTORA

OSTAVKA DIREKTORKE „PARKING SERVISA“ I POVRATAK STARE

Gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, predložio je da se dnevni red dopuni sa još nekoliko tačaka od kojih su dve vezane za „Toplifikaciju“ – jedna se odnosi na raspisivanje konkursa za direktora, a druga na novi cenovnik u grejnoj sezoni 2023/2024. Ukoliko odbornici daju zeleno svetlo, grejanje će poskupeti.

NOVI CENOVNIK „TOPLIFIKACIJE“, KOLIKO ĆE POSKUPETI GREJANJE?

Značajna tačka koja bi trebalo da se na predlog gradonačelnika uvrsti u dnevni red je izmena i dopuna Odluke o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju solarne i vetroelektrane na teritoriji grada Požarevca.

Sednica će biti održana u velikoj sali Centra za kulturu Požarevac, sa početkom u 10 časova.

To Top