Odbornici odlučuju o upisu dece u škole prema mestu prebivališta

Požarevac

Društvo

Odbornici odlučuju o upisu dece u škole prema mestu prebivališta

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevački odbornici će u petak, 9. decembra, razmatrati odluku o određivanju područja osnovnih škola na sednici Skupštine grada. To praktično znači da će, nakon usvajanja ove odluke, roditelji moći da upišu decu samo u školu koja je najbliža njihovoj adresi stanovanja.

Odlukom je određeno ukupno osam rejona jer se na području Požarevca i Kostolca nalazi toliko osnovnih škola: „Dositej Obradović“, „Vuk Karadžić“, „Desanka Maksimović“, „Kralj Aleksandar Prvi“ i „Sveti Sava“ u Požarevcu, „Miloš Savić“ u Lučici, „Sveti vladika Nikolaj“ u Bradarcu i „Jovan Cvijić“ u Kostolcu.

Sva deca koja žive na primer u ulici Vase Čarapića moraće da pohađaju OŠ „Sveti Sava“, dok će za decu iz ulice Bojane Prvulović biti obavezna OŠ „Vuk Karadžić“. Kompletnu rejonizaciju pogledajte OVDE.

Obrazovne ustanove će biti u obavezi da istaknu ovu odluku na vidnom mestu i informišu roditelje tome, a za njeno izvršenje biće zaduženi direktori škola.

Podsećamo da je ovoj odlici prethodilo usvajanje Lokalnog akcionog plana za pravedan upis učenka u osnovne škole na teritoriji grada u okviru projekta “Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje za period od 2022. – 2024. godine”. Njegov osnovni cilj je usmeren na inkluzivno i pravedno kvalitetno obrazovanje, dok se posebni ciljevi odnose  na ravnomeran upis dece iz osetljivih grupa u osnovne škole radi postizanja približno jednakog broja dece ovih grupa u osnovnim školama.

POŽAREVAC: UPIS DECE U ŠKOLE PREMA MESTU PREBIVALIŠTA

To Top