Održan protest u Požarevcu bez šetnje zbog slabog odziva građana

Požarevac

Događaji

Održan protest u Požarevcu bez šetnje zbog slabog odziva građana

Foto: T.S.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je u Požarevcu organizovan jedanaesti protestni skup, ali nije bilo tradicionalne šetnje gradskim ulicama.

Oko 30 građana okupilo se danas u Gradskom parku, a nakon pola sata organizatori su saopštili da neće biti protestne šetnje. Po rečima Zlatka Miladinovića, predsednika GO Demokratske stranke Požarevac, koja je jedan od organizatora, razlog tome je taj što se okupio mali broj građana.

„Mislimo da je ovaj oblik i organizacija ovog protesta završena. Verovatno ćemo se organizovati na drugačiji način, pripremaju se izbori, možda će predizborna kampanja dati neki drugi ton, ali nije u redu da šeta 20, 30 ljudi”, rekao je Miladinović.

Smatra da su se građani umorili i da nisu prepoznali da bi svojim izlaskom trebalo da podrže protest, te se zbog toga mali broj njih danas odazvao.

„Mi smo ipak zadovoljni koliko je sve trajalo, bilo je građana tokom celog leta, ko je imao potrebu da izađe i iskaže svoje nezadovoljstvo on je bio ovde. Mi smo i ovaj put bili tehnički organizatori i prijavili protest, građani nisu došli, očigledno da to više nema smisla. To ne znači da ga neće biti naredne nedelje, možda će neko drugi da prijavi skup i možda će biti i masovniji“, zaključio je on.

Zlatko Miladinović

Podsećamo, prethodnih nedelja organizatori protesta “Požarevac protiv nasilja” bili su Udruženje građana “Iskorak” i gradski odbori sledećih stranaka u Požarevcu: Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke, Narodne stranke, Dosta je bilo, Srpskog pokreta Dveri, Socijaldemokratske stranke i RIIS Istok.

To Top