Održan sedmi polumaraton „Trka legionara“ u Kostolcu

Kostolac

Sport

Održan sedmi polumaraton „Trka legionara“ u Kostolcu

Foto: CZK Kostolac FB

How Good Of A Friend Are You Really?

U subotu, 9. septembra, održan je sedmi po redu kostolački polumaraton „Trka legionara“. Kao i svake godine, okupio se veliki broj takmičara i ljubitelja trčanja.

Prvi su svoje učešće u ovoj predivnoj manifestaciji uzeli najmlađi sugrađani do šest godina starosti. Oni su se takmičili u „Trci maratončića“ koja je bila duga 100 metara, ispred Sportske hale u Kostolcu.

Ove godine za „Trku maratončića“ su bile prijavljene 22 devojčice od kojih je najbrža bila Nađa Mišić. Drugo mesto je osvojila Dimitra Rogožarski, dok je treća bila Ksenija Blagojević. U konkurenciji dečaka bilo je prijavljeno njih 27, a prvi je na cilj stigao Nikolaj Jovanović, iza njega na drugom mestu je bio Nemanja Božić, dok je treći na cilj stigao Vukašin Jović. Njima su uručene medalje i slatki paketi.

U „Trci zadovoljstva“ na pet kilometara najbolja je bila u ženskoj konkureciji Anđela Mišić, drugo mesto osvojila je Sandra Karlica, a treće Maja Berić. U muškoj konkurenciji prvi do cilja je stigao Petar Jovanović, drugi je bio Nikola Pavlović, dok je trećeplasirani bio Stefan Lazić. Kao nagradu oni su dobili pehare.

I ove godine cilj trke na 10 kilometara „Trka Viminacijum“ i polumaratona „Trka legionara“ bila je u rimskom gradu Viminacijumu.

U „Trci Viminacijum“ u generalnom plasmanu u ženskoj konkurenciji prvo mesto je osvojila Milena Dimitrijević, druga je bila Natalija Radetić, dok je treća na cilj stigla Mirjana Stevuljević. U muškoj konkurenciji prvo mesto je osvojio Novica Stojanović, drugi je bio Ivan Miškeljin, a treći Anđelko Ristićević.

„Trka legionara“ duga 21 kilometar privukla je veliki broj takmičara. U ženskoj kategoriji u generalnom plasmanu prvo mesto je osvojila Ivana Živković, druga na cilj je stigla Vanja Kovačević, dok je treće mesto zauzela Slađana Dečermić. U muškoj konkurenciji prvo mesto je osvojio Kristijan Stošić, drugi na cilj je stigao Nenad Živković, dok je treće mesto pripalo Milivoju Jovoviću.

U kategoriji žena od 40 do 49 godina prvo mesto je osvojila Sanja Jovanović, drugo Snežana Mitrović, treće Mira Jaćović, a u muškoj kategoriji najbrži je bio Kristijan Stošić, na drugoj poziciji našao se Zoran Radičanin, dok je treće mesto osvojio Bojan Savić.

Biljana Koteska – Veljković je osvojila prvo mesto kategorija žena od 50 do 59 godina, druga je bila Suzana Šuster Radojević, a treća Gordana Diković Jovanović, dok je u muškoj kategoriji pobedu odneo Slobodan Jotić, drugi je bio Ervin Rajda, a treći Goran Živanović.

U kategoriji preko 60 godina u ženskoj kategoriji prva je bila Gordana Šeatović, a u muškoj  Slaviša Stojanović, drugo mesto je osvojio Sveta Jovanović, dok je treće mesto zauzeo Aleksandar Rajić.

Najbrža Kostolčanka je Sanja Jovanović, najbrži Kostolčanin je Stefan Vukajlović. Najmlađi trkač na ovogodišnjem polumaratonu je Viktor Asanović, a najmlađa trkačica Magdalena Vasić. Učesnik polumaratona je bila i beba koja je sa roditeljima prošla kroz cilj, to je Aleksandar Najdovski.

Pokrovitelji manifestacije „Trka legionara“ su grad Požarevac i Gradska opština Kostolac. Organizatori su Centar za kulturu „Kostolac“, Maraton Tim Požarevac, Sportski Savez grada Požarevca u saradnji sa „Viminacium Adventure“ i „Viminacium rimski grad i legijski logor“.

To Top