Održana Memorijalna trka „Dragutin Tomašević“

Petrovac

Sport

Održana Memorijalna trka „Dragutin Tomašević“

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

How Good Of A Friend Are You Really?

U čast Dragutina Tomaševića, prvog srpskog olimpijca i desetostrukog pobednika maratonske trke Obrenovac – Beograd, trčalo je oko 400 takmičara iz Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i svih krajeva Srbije.

Šesnaesta memorijalna trka „Dragutin Tomašević“ je otpočela podizanjem državne i olimpijske zastave, a nakon toga trka je krenula iz Bistrice, ispred spomen česme i olimpijske sobe na trgu Dragutina Tomaševića, a cilj je bio Gradski trg u Petrovcu na Mlavi.

Na šampionatu države na 10 kilometara kod starijih juniorki prvo mesto i zlatnu medalju izborila je Sanja Đoković, članica AK „Čačak“ iz Čačka. Druga kroz cilj je prošla njena klupska koleginica Marijana Jakovljević, dok je bronzano odličje pripalo Tijani Dinić, atletičarki Cera iz Šapca.

Šampion Srbije u kategoriji juniora na 10.000 metara postao je Željko Todorović, takmičar AK „Cer“ Šabac, drugo mesto pripalo je Aleksandru Dugiću, atletičaru ,,Panonije“ iz Pančeva i treće mesto Jovanu Hadžiću iz AK „ Morava“ Ćuprija. 

Priznanja im je uručio Edin Zuković, selektor atletske reprezentacije Srbije i promoter ovogodišnje trke.

U trci seniorki na 10 kilometara ubedljivu pobedu ostvarila je Olivera Jevtić, atletičarka ,,Mladosti“ iz Užica, drugo mesto zauzela je  Nevena Jovanović, atletičarka Beogradskog trkačkog kluba, dok se na trećoj poziciji plasirala Aleksandra Kostadinović, članica AK „Srem“ iz Sremske Mitrovice.

Pobednik trke kod seniora i novi – stari šampion države postao je Milan Mitrović iz Beogradskog trkačkog kluba. Drugo mesto pripalo je Mirku Mauni, atletičaru ,,Srema“ iz Sremske Mitrovice, dok  je brozanu medalju osvojio Miloš Krstić, takmičar AK „Leposavić“.

Medalje im je uručio Goran Ristić, zamenik predsednika opštine Petrovac.

U sveukupnom plasmanu kod muškaraca prvih šest pozicija zauzeli su Milan Mitrović, Mirko Mauna, Stenli Kipruto, Miloš Krstić, Kristijan Stošić i Belmin Mrkanović. U ženskoj konkurenciji najbrže su bile Olivera Jevtić, Nevena Jovanović, Saima Murić, Mejra Mehmedović, Aleksandra Kostadinović i Marina Radovanović.

Medalje i novčane nagrade im je dodelio Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi.

Podsećamo, ove godine manifestacija je organizovana kao Prvenstvo Srbije na 10 kilometara u kojem su učestvovali starije juniorke i juniori, seniorke i seniori. Organizatori su Sportski savez opštine Petrovac na Mlavi, a pokrovitelji Mesna zajednica Bistrica i lokalna samouprava. Podršku će pružiti i Atletski savez Srbije.

To Top