Održano šesto državno prvenstvo u ciklo krosu na Srebrnom jezeru

Veliko Gradište

Sport

Održano šesto državno prvenstvo u ciklo krosu na Srebrnom jezeru

Foto: Sportski savez opštine Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Učestvovalo je oko 200 takmičara, a u kategoriji seniora pobednik je Andrej Galović iz Biciklističkog kluba "Partizan".

U organizaciji Sportskog saveza opštine Veliko Gradište i Biciklističkog saveza Srbije u nedelju je na Srebrnom jezeru održano šesto državno prvenstvo u ciklo krosu.

Sa otvaranja državnog prvenstva

„Mladost i sport pobeđuje sve nedaće, nadam se da će pobediti i koronu koja nas prati godinu dana. To dokazuje oko 200 takmičara koji uprkos vetru učestvuju na državnom prvenstvu Srbije koje se održava na Srebrnom jezeru. Za nas je ovo početak turističke sezone za koju se nadamo da će biti izuzetno dobra kao prošlogodišnja“, rekao je Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište.

On je još rekao da mu je posebno zadovoljstvo što događaju prisustvuje gradonačelnik Požarevca i što Požarevac planira da naredne godine nastavi sa tradicijom baciklizma.

„Drago mi je što je Veliko Gradište domaćin ovog takmičenja i što sam danas ovde. Prošle godine je Požarevac bio proglašen za domaćina decenije Biciklističke trke kroz Srbiju i iskoristiću ovu priliku da najavim da će ove godine start trke biti u Požarevacu. Posebno me radije što će trka proći kroz Braničevski okrug jer je veoma bitno da probudimo sport u svim opštinama u okrugu“, rekao je Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca.

Učešće u ciklo krosu uzelo je oko 200 takmičara, koji su se takmičili u sedam kategorija. Ove godine više od 150 takmičara koji su se takmičili u sedam kategorija. U kategoriji seniora pobednik je Andrej Galović iz Biciklističkog kluba "Partizan".

Pobednik Andrej Galović

Ovom prilikom Biciklistički savez Srbije dodelio je nagrade najboljim biciklistima u Ligi Srbije za 2020. godinu.

To Top