Oko 1.000 kupača dnevno na požarevačkom bazenu

Požarevac

Društvo

Oko 1.000 kupača dnevno na požarevačkom bazenu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Građani Požarevca i okoline su spas od tropskih vrućina pronašli na gradskom bazenu, koji je otvoren čim je ukinuta vanredna situacija u gradu.

 Tomica Stojanović, v.d. direktora „Sportskog centra“ Požarevac, kaže za E-Braničevo da požarevački bazen u proseku poseti oko 1.000 kupača dnevno.

Oko 1.000 kupača dnevno na bazenu

Prema njegovim rečima, redovno se vrši analiza vode iz bazena.

,,Juče su stigli rezultati iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac i voda je mikrobiološki i fizičko-hemijski ispravna“, rekao je Stojanović.

On dodaje da se sve epidemiološke mere koje je propisao Štab za vanredne situacije poštuju i da nije bilo slučajeva nepoštovanja mera.

U okviru letnjeg programa „Sportski centar“ Požarevac organizuje nekoliko besplatnih programa i to: obuku neplivača, napredno plivanje, aerobik u vodi i jogu.

Podsećamo da je cena karte ostala ista, kao i prethodnih godina – 150 dinara. Deca do sedam godina ne plaćaju kartu, a do 12 godina dolaze u pratnji roditelja ili staratelja. Desetodnevne karte su po ceni od 1.400 dinara, dvadesetdnevne 2.600, a mesečna karta je 3.600 dinara.

Bazen kao spas od tropskih vrućina

Koje epidemiološke mere morate poštovati?

Svi koji žele da posete bazen u Požarevcu moraju da budu upoznati sa određenim pravilima i da ih poštuju. U smeni istovremeno može biti prisutno maksimalno 1.000 lica na prostoru otvorenog bazena, obavezno je držanje fizičke distance od najmanje dva metra, a pre ulaska u kompleks bazena obavezna je i provera telesne temperature.

Pored toga, obavezno je korišćenje dezobarijera pre ulaska u kompleks bazena, držanje fizičke distance i u vodi i zabranjeno je zadržavanje u holu ispred bazena.

To Top