Omladinci „Mladog radnika 1926“ jesenji prvaci Podunavsko-šumadijske lige

Požarevac

Sport

Omladinci „Mladog radnika 1926“ jesenji prvaci Podunavsko-šumadijske lige

Foto: E. Janković

How Good Of A Friend Are You Really?

Prethodnog vikenda završena je polusezona i u fudbalskim ligama mlađih selekcija. U okviru Druge omladinske Podunavsko-šumadijske lige jesenji prvak je „Mladi radnik 1926“ iz Požarevca.

Požarevljani su od samog starta prvenstva važili za favorita za osvjanje prvog mesta i plasman u viši rang takmičenja. Omladinci su dali čak 65 golova, a primili samo tri, što ih čini najefikasnijim timom u ligi. Ukupno je odigrano 12 utakmica i ostvareno je 11 pobeda i samo jedan nerešen rezultat protiv „Jasenice 2017“. Osvojena su 34 boda, a prvi pratilac, ekipa „Karađorđa“ ima 31, dok palanačka „Jasenica 2017“ ima 27.

Trener omladinaca, Nebojša Stojićević, izjavio je da na raspolaganju ima plejadu vrhunskih igrača iz Požarevca i okolnih mesta i da je ponosan na ono što je do sada urađeno, a krajnji cilj je osvojiti ligu.

„Ponosan sam na ono što su momci do sada uradili. U svaku utakmicu smo ulazili sa imperativom pobede što se i ostvarilo, osim na utakmici sa „Jasenicom 2017“ koju smo odigrali nerešeno. Od mogućih 36 bodova mi smo osvojili 34 i ja sam time prezadovoljan. Nalazimo se tek na pola puta, laskava titula jesenjeg prvaka prija, ali ima još mnogo da se uradi na proleće da bismo osvojili titulu, što nam je cilj koji smo na početku zacrtali“, rekao je Stojićević.

Pionirska selekcija „Mladog radnika 1926“, koja se takođe takmiči u Podunavsko-šumadijskoj ligi, jesenji deo prvenstva završila je na drugom mestu. Postignuto je 67, a primljeno je devet golova i osvojena su 42 boda. Do poslednje utakmice u polusezoni su se pioniri nalazili na deobi prvog mesta sa ekipom „Plane“, ali poraz rezultatom 2:1 od strane „Rudara 1933“ ih je spustio na drugo mesto.

„U poslednjoj utakmici ove polusezone u Kostolcu smo izgubili 2:1 što nas je koštalo prvog mesta. „Plana“ je imala bolju gol razliku, ali mi imamo bolji međusobni skor. Idemo dalje, još ništa nije izgubljeno. Borićemo se do kraja prvenstva i u duelu sa ekipom iz Velike Plane ćemo ići na pobedu kako bismo se vratili na prvo mesto. Ostaje nam da se pred prolećni deo prvenstva dobro spremimo i nastavimo sa još boljim rezultatima kako bismo se popeli na lidersku poziciju. Moram da kažem da su pioniri veoma dobri igrači, ali i dobra deca, fina i kulturna. Fudbal je takođe bitan, ali im pre svega objašnjavam da moraju da uče i da budu dobri đaci u školi. Sledi zimska pauza u kojoj je bitno da osim individualnog treniranja dobro zagreju stolicu“, rekao je Marjan Marković, trener pionira „Mladog radnika 1926“.

 

Startnih 11 pionira na jednoj od prvih ovosezonskih utakmica

Kadeti „Mladog radnika 1926“ se takmiče u Prvoj kadetskoj ligi Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije. Na samom početku sezone krenulo se u nešto lošiji start, neke utakmice su izgubljene na gol razlike ili zbog grešaka samih igrača, ali to nije srušilo njihovo samopouzdanje i u poslednjih sedam utakmica odigrana su četiri nerešena susreta, dva su izgubljena i ostvarena je jedna pobeda što je pomoglo da se izađe iz zone ispadanja.

„U prvih nekoliko kola sreća nije bila na našoj strani. Nismo iskoristili naše šanse, a protivnik je to umeo da kazni i ostvari pobedu. Došlo je do smene generacija i u ovoj sezoni igramo sa nešto mlađim sastavom. Probudili smo se pre mesec i po dana i počeli da igramo dosta bolje. Postoji nekoliko ekipa u ligi koje su dosta kvalitetnije, ali isto tako sa pola timova možemo da se nosimo i da tražimo našu šnasu. Ostaje nam da tokom zime pronađemo par kvalitetnih igrača i zaigramo na proleće još bolje kako bismo ostali u ligi. Verujem da ćemo taj cilj ostvariti, a momcima želim da se sada lepo odmore i uspešno završe obaveze u školi“, rekao je trener kadeta Zoran Ristić.

To Top