Online koncert muzičkog sastava

Kučevo

Kultura

Online koncert muzičkog sastava "Sagum Rubrum Duo"

Foto: CZK Kučevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Centar za kulturu Kučevo nastavlja sa online koncertima na svojoj zvaničnoj Fejsbuk strani.

Večeras, u četvrtak 21.maja, u 19 časova uživo na facebook stranici Centra za kulturu Kučevo počinje koncert  muzičkog sastava "Sagum Rubrum Duo", koga čine Dušan Đorđević, harmonika, i Stefan Anđelković, bariton.

Dušan Đorđević je rođen u Zaječaru 1992. godine. Osnovno muzičko obrazovanje stekao je u svom rodnom gradu u klasi profesorke Jelene Srbinoske. Već na samom početku svog školovanja iskazuje veliku ljubav prema muzici, što je rezultiralo učešćem na mnogobrojnim takmičenjima, međunarodnim i republičkim. Po završetku osnovne škole, dalje muzičko obrazovanje nastavlja u Kragujevcu u srednjoj muzičkoj školi „dr Miloje Milojević“, u klasi prof. Dušana Vučkovića. Osnovne i master studije završio je na Filološko-umetničkom fakultetu u klasi prof. Predraga Kostovića. Takođe, završio je i master studije iz kamerne muzike na istoimenom fakultetu u klasi prof. Borislava Čičovačkog.

Stefan Anđelković rođen je u Jagodini 1992. godine, gde završava nižu muzičku školi na odseku flaute. Srednju školu nastavlja na istom odseku u muzičkoj školi u Čačku, a fakultet, odnosno osnovne i master studije na odseku za teoriju muzike, upisuje i završava na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Tokom studija u njemu se javlja veliko interesovanje i za druge oblasti u muzici, počevši od sviranja klavira, preko pevanja u horovima do dirigovanja istim. U svim ovim disciplinama postigao je zapažene rezultate, ali je sve to bio put koji ga je odveo do njegove najveće ljubavi, pevanja. Paralelno sa svojim studijama on započinje svoje vokalno usavršavanje u klasi prof. mr Lidije Jevremović u muzičkoj školi u Kragujevcu.

To Top