Koncert umetnika sa Krfa u Požarevcu 11. novembra

Požarevac

Kultura

Koncert umetnika sa Krfa u Požarevcu 11. novembra

Foto: A. G.

How Good Of A Friend Are You Really?

Koncert “U čast predaka, za budućnost potomaka”, na kome će nastupiti oko 100 umetnika sa Krfa, biće održan 11. novembra u Centru za kulturu Požarevac. Novac od prodaje karata namenjen je za izgradnju dečijeg obrazovnog kampa na Krfu.

Na konferenciji za medije rečeno je da su nosioci ovog projekta pravoslavno sportsko udruženje “Sveti Srb i ja” čiji je predsednik Dimitrije Stikić i grčko-srpsko udruženje na Krfu na čelu sa predsednikom Željkom Popovićem, a podršku u organizaciji koncerta pružili su Društvo srpsko-grčkog prijateljstva „Rista Kolonjas” iz Požarevca i Centar za kulturu. Pokrovitelj koncerta je grad Požarevac.

„Sveti Srb i ja“ i udruženje grčkog-srpskog prijateljstva sa Krfa zajedno već desetak godina organizuju odlazak najboljih đaka iz Srbije od 12 do 18 godina na ostrvo Krf, gde se oni tokom dve nedelje upoznaju sa životom naših predaka pre jednog veka kada su boravili na ovom ostrvu oporavljajući se od albanske golgote. Sabirajući rezultate koje smo dobili kroz rad sa više od 120 đaka došli smo do zaključka da moramo da napravimo svoju bazu, tvrđavu znanja gde ćemo moći da dovodimo veći broj dece i veći broj dana u toku godine“, kazao je Stikić.

Cilj organizacije koncerta „U čast predaka za budućnost potomaka“ je širenje kulturološke misije sa notom humanosti. Duh Krfa osetiće se u Požarevcu zahvaljujući više od 100 izvođača koji će izvesti najlepše grčke, ali i srpske pesme, nastupiće  simfonijski orkestar ‘’Palja” i hor „Barbakis“ sa Krfa.

Ulaznice po ceni od 1.000 dinara su u prodaji na biletarnici Centra za kulturu Požarevac, a sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je za izgradnju obrazovnog kampa na Krfu.

„Ostrvo Krf ugostilo je 1916. godine oko 150.000 naših predaka – 120.000 vojnika i 30.000 civila. Potomci tih ljudi koji su ugostili naše pretke sada dolaze kod nas i pruža nam se prilika da im uzvratimo gostoprimstvo“, naglasio je Stikić i pozvao građane da dođu na koncert.

Početak koncerta je u u 20 časova.

 

To Top