Opozicija reaguje na treći požar na deponiji

Požarevac

Saopštenja

Opozicija reaguje na treći požar na deponiji

Foto: RIIS Istok

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom trećeg po redu požara na nesanitarnoj deponiji „Jeremijino polje“, u našu redakciju stigla su saopštenja od Pokreta slobodnih građana i RIIS Istok, kao i Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac.

Pokret slobodnih građana i RIIS Istok, kako se navodi u saopštenju, zahtevaju da se građanima hitno obrate gradski čelnici i odgovore na nekoliko pitanja.

-    Šta se čini da se mogućnost pojave požara sa deponije „Jeremijino polje“ eliminiše? Da li postoje preventivne mere koje se sprovode kako bi se smanjila opasnost od pojave požara? 
-    Zbog čega nadležni ne informišu blagovremeno građane o požaru i o opasnostima koje ovakav ekološki akcident predstavlja po zdravlje sugrađana?
-    Da li su učestali požari na deponiji „Jeremijino polje“ očigledna nesposobnost da se upravlja deponijom ili izgovor da se ubrzano izgradi Regionalna deponija na teritoriji atara sela Kličevac, uprkos tome što se meštani pet okolnih sela protive jer izgradnja deponije ne ispunjava ni jedan od tehničko tehnoloških uslova koji zahteva jedan takav projekat?
-    Da li je postavljena i puštena u rad automatska stanica za merenje kvaliteta vazduha u Požarevcu?

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac navodi u saopštenju da današnji požar pokazuje da se rešavanjem ovog problema niko nije bavio. 

„Šta sve ovo vreme rade gradonačelnik i direktor JKP „Komunalne službe“ Požarevac,  šta im je to bilo preče od rešavanja problema čestih požara na gradskoj deponiji i šta je važnije od sprečavanja ekološke katastrofe i zaštite zdravlja Požarevljana“, pitaju iz ove stranke i pozivaju gradonačelnika i direktora „Komunalnih službi“ da podnesu ostavke jer „nemaju kapacitet da reše ovaj problem“, piše u saopštenju.

To Top