ZA 31. ROĐENDAN: Otvorena svečana dvorana u Politehničkoj školi (FOTO)

Požarevac

Događaji

ZA 31. ROĐENDAN: Otvorena svečana dvorana u Politehničkoj školi (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Otvaranjem svečane dvorane i prigodnim kulturno - umetničkim programom Politehnička škola u Požarevcu obeležila je danas 31. godinu postojanja i uspešnog rada.

Svečanost je počela akademskom himnom u izvođenju simfonijskog orkestra “Gvardija”, a potom se prisutnima sa scene renovirane sale obratio direktor škole Darko Radovanović.

“Prošlo više od dve decenije od kako se neko poslednji put obratio sa ove scene. Meni je danas posebna čast i zadovoljstvo, ne samo zato što vam se obraćam sa ovog mesta, već i zato što sam lično doprineo tome da ova sala bude renovirana, da joj bude vraćena namena i da ponovo bude dostupna građanima. Ovu priliku želim da iskoristim i da se zahvalim svima onima koji su učestvovali u ovom poduhvatu, počev od prethodnog direktora škole Dejana Savića koji je inicirao izradu projekta za renoviranje sale, svim projektantima, izvođačima radova, nadzornim organima koji su odgovorno, savesno i u predviđenim rokovima obavili svoj deo posla, a posebnu zahvalnost upućujem upravi grada Požarevca na čelu sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem koji je dao značajnu podršku”, istakao je Radovanović.

 

Darko Radovanović, direktor Politehničke škole Požarevac

On je podsetio da učenici ove škole godinama unazad postižu izuzetne rezultate na republičkim takmičenjima, kako iz stručnih oblasti na području rada saobraćaja i elektrotehnike, tako i na opšte obrazovnim predmetima. Pored toga, kako kaže, trude se da iskoče iz određenih šablona i razbiju predrasude koje se često neopravdano vezuju za srednje stručne škole, tako što učenicima nude niz vannastavnih aktivnosti kulturno-umetničkog karaktera. Posebno je izdvojio dramsku sekciju, koja je nastupala i pobeđivala na festivalima širom Srbije, zatim recitatorsku, ritmičku, muzičku i likovnu sekciju.

Prisutni na priredbi

“Ovaj prostor nudi mogućnost i uslove u kojima će naši učenici moći da iskažu postojeće, ali i da razvijaju nove talente. Iako ovom salom raspolaže Politehnička škola, njeno otvaranje nije važno samo za ovu školu, već i za sve druge, za predškolsku ustanovu, osnovne i srednje škole sa teritorije Požarevca i Kostolca, kao i za sve umetnike i kulturno-prosvetnu zajednicu. Činom svečanog otvaranja mi danas stavljamo tačku na jedno poglavlje, međutim, sav taj trud i rad koji su uloženi u to da ovaj prostor dobije ovaj izgled biće uzaludan ukoliko ovom prostoru ne udahnu život pozorišne predstave, muzički koncerti, bioskopske projekcije i drugi kulturni događaji”, naglasio je direktor Politehničke škole.

Predrag Mijatović, predsednik Skupštine Požarevca, istakao je da je obnovljena bioskopska sala Politehničke škole simbol uzdizanja ove obrazovne institucije poslednih godina, kao i da se do toga došlo marljivim radom i odličnom organizacijom.

,,Ponosan sam što su škola i grad dobili još jedan reprezentativni prostor. Ova svečana sala jeste jedno od kultnih mesta naših građana sa nešto starijom ličnom kartom. Ipak, siguran sam da će i oni koji ga se ne sećaju od ranije u danima pred nama tek ispisati u njoj najlepše redove kulture i umetnosti našeg grada”, kazao je Mijatović.

 

Predrag Mijatović, predsednik Skupštine grada Požarevca

On je ovom prilikom podsetio i na velika postignuća ove požarevačke škole. Kako kaže, na prošlogodišnoj ceremoniji povodom Dana škole, koja je upriličena u manjem obimu zbog epidemiološke situacije, navedene su mnogobrojne stavke u osavremenjavanju ove ustanove.

,,Neke od tih stavki ću ovom prilikom ponoviti: zamena podloga u fiskulturnoj sali, rekonstrukcija hidrantne mreže, opremanje kabineta za informatiku, nove klupe i stolice u celoj školi.  U nekim stavkama unapređivanja školskog sistema bili ste pioniri u Srbiji, a učestvovanjem u pilot projektu elektronskog dnevnika sa još nekoliko škola doprineli ste da taj sistem bude danas savršeno implementiran u čitavoj državi”, naglasio je on.

Direktor Politehničke škole uručio je povelju gradu Požarevcu za značajan doprinos razvoju ove obrazovne ustanove, koju je primio Predrag Mijatović, a potom su zajedno presekli crvenu vrpcu, čime je simbolično svečana dvorana otvorena.

Presecanjem crvene vrpce otvorena svečana dvorana

U ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prisutnima se obratio Draško Grujić, prosvetni savetnik. On se zahvalio svim kolegama koji su svojim radom doprineli da ova škola iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate.

,,Zahvaljujem se svima koji su pomogli da ovo kultno mesto u gradu ponovo diše punim plućima. Nalazite se u jednom prelepom zdanju, ali iako smo uložili ogroman napor da se ovaj prostor adaptira i da izgleda ovako lepo, ne treba zaboraviti kome dugujemo što uopšte postoji – da su nekada naši sugrađani negovali duh zadužbinarstva i da su ostavljali ovakve legate i zgrade za pokolenja”, kazao je Grujić i izrazio nadu da se među današnjim učenicima nalazi neki budući zadužbinar koji će iza sebe ostaviti neku novu školu, ambulantu ili vrtić i učiniti sebe trajnim delom istorijskog pamćenja grada i naroda.

 

Draško Grujić, prosvetni savetnik

Direktor škole uručio je jubilarne nagrade zaslužnim pojedincima koji su svojim radom doprineli razvoju ove škole. Ivanu Filipoviću, Nenadu Milanoviću i Dragani Pajić dodeljene su zahvalnice za 10 godina rada, Tanji Babejić za 20 i Zoranu Nikoliću za 35. Pored njih, zahvalnica je uručena i Vladeti Joviću, koji je ove godine otišao u penziju.

Uručene jubilarne nagrade zaposlenima

Zahvalnice su dodeljene i Lazaru Ranđiću, učeniku ove škole koji je osvojio treće mesto na republičkom takmičenju iz istorije i Milošu Brankoviću, njegovom nastavniku i mentoru.

Detalj sa svečane akademije

U okviru kulturno-umetničkog programa nastupili su simfonijski orkestar “Gvardija”, glumac Narodnog pozorišta iz Beograda Zoran Ćosić i učenici Politehničke škole. Pogledajte još fotografija sa ovog događaja u GALERIJI.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top