Opština Petrovac dobila 100 sadnica belog jasena

Petrovac

Društvo

Opština Petrovac dobila 100 sadnica belog jasena

Foto: Posadi svoj hlad

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Petrovac na Mlavi pridružila se akciji „Posadi svoj hlad" zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odzivom velikog broja Petrovčana.

Javna podela 30.000 sadnica biće organizovana 9. aprila u celoj Srbiji.  U opštini Petrovac podela 100 sadnica zakazana je takođe za petak, u 12 časova, na gradskom trgu.

U akciji se dele dvogodišnje sadnice belog jasena uz uputstvo za sadnju. Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu. Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg može da bude registrovana i na taj način da se prate uputstva za njen dalji razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za ime vlasnika sadnice i datum sadnje.

Sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana. Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. 

To Top