Opštine Braničevskog okruga imaju plan kako da privuku turiste

Braničevo

Turizam

Opštine Braničevskog okruga imaju plan kako da privuku turiste

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu svoje turističke ponude predstavile su opštine Braničevskog okruga.

Pod sloganom  „ZAMISLI – PROBAJ – ZAVOLI“, Turistička organizacija Petrovac na Mlavi je na svom štandu predstavila posetiocima sajma ukus lokalne gastronomije. Dobar zalogaj je postao jedan od prioriteta u zahtevima modernog turiste, a autentičan ukus područja je neraskidiv deo imidža opštine.

Opština Petrovac na Mlavi je destinacija koja se na turističkom tržištu već izdvojila po specifičnom i kvalitetnom doživljaju koji pruža svakom posetiocu, a na ovogodišnjem sajmu su udruženja žena „Dobrnjke“ i „Starčevljanke” predstavile svoje manifestacije kroz autentičan gastro trenutak.

Posetiocima štanda predstavljen je i pilot projekat vezan za vodenice u Bistrici, odnosno za savremen vid interakcije sa posetiocima kroz digitalizaciju (QR kodove). U sklopu prezentacije novog turističkog proizvoda opštine, za goste je upriličena degustacija „vodeničarskog dočeka”, odnosno proizvoda od brašna sa vodenica, vina iz lokalnih vinarija i sira.

Štand TO Petrovac na Mlavi posetili su predsednik opštine Duško Nedinić, njegov zamenik Boris Gvozdić i predsednica SO Hristina Đorđević.

Učešće na sajmu uzela je i Turistička organizacija Kučevo. Na štandu su, pored prirodnih turističkih atrakcija opštine, predstavljena i seoska domaćinstva, kao i običaji i tradicija ovoga kraja: narodna nošnja, ispiranje zlata, sviranje u bušin i igranje na štulama.

U fokusu Turisticke organizacije Veliko Gradiste je ove godine predstavljanje lika i dela Vlastimira Pavlovića Carevca i proslava velikog jubileja - 30. Muzičkog festivala ''Carevčevi dani''. Pored obraćanja predsednika opštine Dragana Milića, direktorke TO Dajane Stojanović i umetničkog direktora festivala profesora Nikole Rackova, glumci AP "Žanka Stokić" su izveli igrokaz "Nebeska kafana".

I Turistička organizacija opštine Malo Crniće predstavlia je svoje turističke sadržaje. U prva dva dana sajma najveće interesovanje je vladalo za manastire Zaova i Bradača, kulturno-zabavnu manifestaciju "Stiško poselo", ali i FEDRAS, pešačko rekreativne staze i gastronomsku ponudu.

Turistička organizacija Golubac predstavila je svoju turističku ponudu na zajedničkom štandu regije Donje Podunavlje. Na sajmu je promovisan i zajednički vodič dešavanja u 2024. godini i lokacija koje turisti obilaze u ovom delu Srbije.

 

To Top