Raspisan javni poziv, opštine mogu aplicirati sa razvojnim projektima

Braničevo

Društvo

Raspisan javni poziv, opštine mogu aplicirati sa razvojnim projektima

Foto: Miloš Perić

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj opredelilo je sredstva u iznosu od 315 miliona dinara za realizaciju razvojnih projekata u opštinama u Srbiji.

„Naša ulaganja su bila usmerena na izgradnju i opremanje industrijskih i poslovnih zona koje su važne za dovođenje investitora, koje su jedan od glavnih pokretača rasta i razvoja. Pored toga, ulagali smo u preduzetništvo – pre svega mladih, žensko preduzetništvo i preduzetništvo osoba sa invaliditetom. Međutim, razvoj ima i svoju socijalnu dimenziju pa smo ulagali u socijalnu infrastrukturu – domove kulture, kulturne centre, kao i u putnu i komunalnu infrastrukturu jer je to od velikog značaja za građane“, izjavio je ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek gostujući u centralnoj informativnoj emisiji televizije Happy, dodavši da je kabinet u 2023. godini realizovao 91 projekat.

On je takođe istakao da se razlike između regiona i između okruga konačno smanjuju u Srbiji poređujući današnje analize i one iz 2015. godine, jer se permanentno radilo na izgradnji infrastrukture u svim regionima, a potom na dovođenju investitora što je ključno za rast i razvoj.

Projekti koje je finansiralo Ministarstvo za regionalni ravnomerni razvoj od životnog su značaja za građane, naročito komunalni i infrastrukturni projekti koji doprinose kvalitetu života.  Radi se o putevima koji povezuju sela sa gradskim urbanističkim centrima, potom izgradnji vodovodne mreže koja je veoma važna naročito za vodosnadbevanje meštana u visinskim naseljima koja nisu imali adekvatno vodosnabdevanje.

Novi javni poziv je raspisan i opštine mogu aplicirati sa razvojnim projektima, detaljnije OVDE.

To Top