Organizovan prijem za učenike iz inostranstva u svečanim salonima

Požarevac

Događaji

Organizovan prijem za učenike iz inostranstva u svečanim salonima

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, ugostio je u svečanim salonima Gradskog zdanja učenike iz Severne Makedonije, Litvanije, Rumunije i Turske, koji u okviru projekta „Naše različitosti su naše blago“, borave ove nedelje u Požarevcu.

Deci i njihovim nastavnicima dobrodošlicu je poželeo gradonačelnik. On je tom prilikom istakao da su svi u gradu ponosni na učešće Osnovne škole „Sveti Sava“ u projektu koji ima za cilj unapređenje forme obrazovanja i zbližavanje različitih kultura.

„Uveren sam da su vam duh projekta „Naše različitosti su naše blago“ vaši nastavnici dobro objasnili. Takođe, nadam se i da će vam boravak u našem Požarevcu biti odličan poligon da se u tu činjenicu uverite“, kazao je Pavlović obraćajući se gostima iz inostranstva.

 

Saša Pavlović

Direktorka ove osnovne škole Margareta Sekulović navela je da se nada da će uspeti da opravdaju poverenje koje su dobili učešćem u organizaciji ovog projekta. Takođe, istakla je i da očekuje da se po završetku ovog projekta neće završiti prijateljstvo među školama, već da će upravo ovo iskustvo doneti brojne nove projekte u budućnosti.

Predstavnici delegacija iz Turske, Rumunije, Litvanije i Severne Makedonije zahvalili su se na gostoprimstvu školi i rukovodstvu grada izražavajući nadu da će se saradnja nastaviti u budućnosti, a potom su razmenili prigodne poklone.

Članovi delegacija gostujućih zemalja

Podsetimo, u ponedeljak, 11. aprila, Osnovna škola "Sveti Sava" iz Požarevca dočekala je 52 učenika i nastavnika iz inostranstva u okviru projekta  "Naše različitosti su naše blago" koji finansira Evropska komisija – Erasmus plus.

>>ŠKOLA “SVETI SAVA” DOMAĆIN UČENICIMA IZ INOSTRANSTVA<<

To Top