Osmaci do 29. decembra biraju treći predmet za završni test

Braničevo

Društvo

Osmaci do 29. decembra biraju treći predmet za završni test

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Učenici osmog razreda osnovnih škola imaju mogućnost da se do 29. decembra izjasne elektronskim putem preko portala Moja srednja škola ili pisanim putem u školi koji će predmet od pet ponuđenih (biologija, geografija, istorija, fizika ili hemija) raditi kao treći test na završnom ispitu, najavila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Ministarka je podsetila da ukoliko se učenici predomisle ili se iz određenih razloga ne prijave u navedenom roku imaju mogućnost  da se naknadno prijave ili da promene izabrani test.

“Od 22. do 26. januara 2024. godine učenici mogu proveriti svoj izbor na portalu “Moja srednja škola” ili neposredno u školi. Ukoliko se predomisle, odnosno žele da promene predmet koji će polagati na trećem testu to mogu da urade  29. i 30. januara 2024. godine. Konačno izjašnjenje učenika o predmetu koji će polagati na probnom završnom ispitu biće objavljeno 1. februara 2024. godine “, navela je ministarka.

Prema njenim rečima, u školskoj 2023/2024 probni završni ispit biće održan 22. i 23. marta 2024 godine, a završni ispit 17, 18. i 19. juna naredne godine.

Novina u odnosu na prethodnu godinu je to, što će učenici imati mogućnost da i u periodu od 8. do 11. aprila donesu konačnu odluku iz kojeg će predmeta raditi treći test na završnom ispitu“, istakla je ona.

Više o tome pročitajte OVDE.

To Top