Otvaranje atletskog stadiona u okviru Evropske nedelje sporta

Požarevac

Sport

Otvaranje atletskog stadiona u okviru Evropske nedelje sporta

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Tokom Evropske nedelje sporta u Požarevcu biće organizovani mnogobroji događaji sa temom sporta i edukacije, ali i različite aktivnosti na otvorenom, promocije i izložbe slika.

Tomica Stojanović, v.d. direktora JP „Sportski centar“ Požarevac, naglasio je da su grad Požarevac i Sportski centar organizovali 20 sportskih izazova u osam dana, odnosno od 23. do 30. septembra.

"Otvaranje manifestacije biće upriličeno u petak, 23. septembra, kada će biti svečano otvoren i novoizgrađen Atletski stadion u Požarevcu, sa početkom u 16 sati. Na istom mestu, u 17 časova, biće organizovana i promocija škole sporta za predškolce, kao i radionica za decu i roditelje. Sat vremena kasnije biće održan javni čas atletike“,  najavio je Stojanović.

U subotu, 24. septembra, biće organizovane sledeće aktivnosti: Dan otvorenih vrata svih teretana u Požarevcu od 18 do 22 sata, čas jahanja na požarevačkom hipodromu u 18 časova i Noć fitnesa i rekreacije na istoj lokaciji u 20 časova.

Sledećeg dana u Trening centru ,,Velibor Vasović“ u Požarevcu u 10 časova biće organizovana promocija škole ženskog fudbala, potom igre za penzionere i stara lica u 11 sati u požarevačkoj Hali sportova, a sat vremena kasnije turnir u fudbalu za dečake rođene 2010. godine i mlađe, takođe u trening centru.

U ponedeljak, 26. sepmtebra, u vremenu od 9 do 10.30 sati biće organizovan sport sa posebnim potrebama u Sportskom centru Požarevac, u 17 sati u ,,Osnovnoj školi“ Jovan Cvijić Kostolac radionica za osnovce ,,Pravila zdravog života“ i javni čas gimnastike u 18 časova u Gimnastičkom trening centru Kostolac.

U utorak, 27. septembra, predviđene je promocija muškog Odbojkaškog kluba ,,Mladi radnik“ – istorijat, rezultati i predstavljanje trenutne ekipe u 17 sati u Ekonomskoj školi u Požarevcu i javni čas odbojke u organizaciji odbojkaških klubova ,,Mladi radnik“, ,,Busije”, ,,Poskok”, kao i Ženskog odbojkaškog kluba ,,Mladi Radnik“ u 18 časova na istoj lokaciji.

Sledećeg dana, 28. septembra, biće otvorena izložba fotografija pod nazivom ,,Istorija sporta u Požarevcu“ u Etno parku Tulba u 17 sati. Istog dana i na istoj lokaciji biće predstavljene i promovisane borilačke veštine, sportovi i klubovi sa teritorije Požarevca u 18 časova.

U četvrtak, 29. septembra, biće organizovana promocija rukometa u Požarevcu – predstavljanje klubova, rezultata i način rada u 12 časova u Sportskom centru, potom promocija Instituta za ženski sport i njihove aktivnosti u gradu u 13 sati na stadionu malih sportova i turnir u mini rukometu sat vremena kasnije na istoj lokaciji.

Poslednjeg dana Evropske nedelje sporta, biće otvorena izložba Olimpijskog komiteta Srbije ,,Put pravih vrednosti“ u Galeriji savremene umetnosti u Požarevcu u 16 časova i organizovana  aktivnost ,,Put oko Evrope“ u centru grada u 18 časova.

Milan Jović, član Gradskog veća Požarevca zadužen za sport, pozvao je sve zainteresovane da se priključe ovoj sportskoj manifestaciji, te tako učestvuju u promociji zdravog načina života.

"Požarevac je jedan od 10 gradova, po izboru Olimpijskog komitet Srbije, u kome će biti sproveden program Sportski izazov, u okviru Evropske nedelje sporta, a u saradnji sa Evropskom komisijom. Ovaj program se sprovodi u 40 država Evrope i u njemu učestvuje više od 80 miliona osoba“, kazao je Jović.

Ana Miljanić, narodna poslanica, kaže da je ponosna na to što je Olimpijski komitet Srbije ponovo u Požarevcu i da grad nije slučajno dobio zadatak da organizuje ovu manifestaciju.

"Do sada smo uspešno organizovali manifestacije ,,Olimpijska staza“ i ,,Olimpijski čas“ i Skupštinu Olimpijskog komiteta, te smo i sada dobili priliku da organizujemo još jedan zahtevan sportski program“, naglasila je Miljanić.

Evropska nedelja sporta ima za cilj razvoj sporta i fizičke aktivnosti.

 

To Top