Otvoren 14. „Spasovdanski kup“ (FOTO)

Braničevo

Događaji

Otvoren 14. „Spasovdanski kup“ (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U Trstu se ovog vikenda, 1. i 2. jula, održava 14. „Spasovdanski kup“ u fudbalu.

Otvaranje turnira upriličeno je tradicionalno tačno u podne, u prisustvu brojnih zvaničnika. Prisutne su najpre pozdravili Raško Radović, otac i paroh Srpske pravoslavne crkve u Trstu i Marina Lozar, konzulka Republike Srbije u Trstu.

,,Želim srdačnu dobrodošlicu brojnim učesnicima turnira. Učestvuje više od 50 fudbalskih ekipa koje dolaze iz Italije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije. Želim vam puno uspeha u ova dva dana, da uživate u sportskim takmičenjima i neka pobedi najbolji”, rekla je Lozar.

Marina Lozar

Prisutne su pozdravili i Roberto Dipiazza, gradonačelnik Trsta, Goran Čuk, zamenik gradonačelnika San Dorligo della Valle i Zlatimir Selaković, predsednik srpske Pravoslavne crkvene opštine u Trstu.

,,Želim vam da ova dva dana mislimo samo na sport, na našu domaću kuhinju i zabavu. Svima koji su tu zbog sporta želim puno uspeha, dobar apetit onima koji su došli zbog hrane, onima koji su došli zbog muzike da lepo igraju i pevaju, a našim gostima da vide deo naše kulture koju imamo čast da danas i sutra predstavimo“, poručio je Selaković.

Zlatimir Selaković

Dejan Cvejić, predsednik Udruženja Srba u Trstu „Vuk Karadžić“, proglasio je turnir otvorenim.

,,Želim vam lep provod, neka pobedi najbolji, da turnir prođe bez povreda i da bude lepo druženje“, rekao je Cvejić.

Dejan Cvejić

Događaj su svojim prisustvom uveličali Sandra Savino, zamenica državnog sekretara u Ministarstvu ekonomije i finansija, Michele Amatulli, zamenik šefa policije u Trstu, Francesco Russo, potpredsednik Skupštine regije, Fabio Scoccimarro, sekretar za prirodu i razvoj energije, Claudio Giacomelli, odbornik, Serena Tonel, zamenica gradonačelnika Trsta i Dragana Antonijević, predsednica SKUD-a ,,Pontes/Mostovi” u Trstu.

 Prva utakmica turnira počela je jutros u 9 časova, a sistem igre je 6 plus 1. Danas se igra grupna faza, a sutra je eliminaciona faza takmičenja.

To Top