Otvoren 45. Međunarodni sajam turizma

Braničevo

Turizam

Otvoren 45. Međunarodni sajam turizma

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Na Beogradskom sajmu svečano je otvoren 45. Međunarodni sajam turizma. Za posetioce kapije su otvorene od danas, a bogat izlagački program predstaviće više od 400 izlagača iz više od 27 zemalja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio sajam i istakao statističke podatke Svetske turističke organizacija o uspesima srpskog turizma.

„Srbija je prošle godine bila prva destinacija u svetu po stopi rasta prihoda od stranih turista sa 79 odsto. Devizni priliv od turizma iznosio je rekordnih 2,55 milijardi evra, što je za milijardu i 112 evra više nego 2012. godine. Prošle godine imali smo 4,2 miliona dolazaka turista i 12,4 miliona noćenja, što je više ili dvostruko više u odnosu na prethodnih deset godina. Sve to treba da znači da smo mnogo toga uradili, a potrebno je mnogo više da radimo jer nisam zadovoljan brzinom kojom isporučujemo rezultate. Mnogo toga ostalo je pred nama – marina, pristaništa, plaža, biciklističkih i pešačkih staza, gotovo da ništa od te infrastrukture još nismo završili”, rekao je Vučić.

Na Sajmu turizma ove godine pod sloganom „Avantura počinje ovde!“ tradicionalno će biti predstavljene i opštine Braničevskog okruga.

To Top